Ana SayfaGüncel9 yaşındaki çocuk, okulda aldığı ders sonucu istismara uğradığını anladı

9 yaşındaki çocuk, okulda aldığı ders sonucu istismara uğradığını anladı

HABER MERKEZİ – Antep’te 9 yaşındaki bir kız çocuğu mahalle bakkalı tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuk, istismara uğradığını okulda bu konuda eğitim aldıktan sonra fark etti.

Antep’te Aralık ayında 9 yaşındaki bir kız çocuğu mahalle bakkalı B.K. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine B.K. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

B. K. hakkında Gaziantep 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açıldı.

23 Şubat’ta görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren çocuk B.K.’nin kendisine daha önce de aynı hareketlerde bulunduğunu ama okulda gördüğü derse kadar bunun yanlış bir şey olduğunu anlamadığını belirtti.

Mahkeme ilk duruşma sonunda çocuğun eğitim gördüğü okula bir yazı yazarak cinsel istismarla ilgili bir eğitim alıp almadığını sorarak duruşmayı 16 Mayıs’a ertelendi.

‘Çocukları cinsel istismar konusunda bilinçlendiriyoruz’

Derste verdiği bilgilerle çocuğun ‘cinsel istismar’ konusunda bilinçlenmesini sağlayan sınıf öğretmeni Bülent Kılıçoğlu da verdiği eğitimi Hürriyet’e anlattı:

Hayat bilgisi dersinde, ‘Tanımadığımız kişilere karşı nasıl davranmalıyız’ adlı bir konu başlığımız var. Bu konu başlığında çocuklara kendilerini nasıl korumaları gerektiğini anlatıyoruz. Öğrencilerime ‘Başınıza bir olay geldiğinde ya da tanımadığınız biri size dokunduğunda mutlaka ailenize söyleyin’ diyorum. Çocuklar ‘özel bölge’, ‘yasak bölge’ gibi kavramları öğreniyor.

Avukat Yılmaz: Bu eğitimler yaygınlaştırılmalı

İstismar sonucunda çocuğun ruh sağlığının bozulduğunu ifade eden avukat Şafak Yılmaz, “Çocukların suç olan eylemleri fark etmesi çok zordur. Duyarlı bir öğretmen sayesinde istismar olayı gün yüzüne çıktı. Bu tarz eğitimlerin yaygınlaşması lazım” diye konuştu.




Önceki Haber
İki genç 'gey gibi görünüyorsunuz' denilerek tutuklandı
Sonraki Haber
Erdoğan: Avrupa Birliği haçlı-hilal mücadelesini başlattı