Ana SayfaDünyaBir iptal de İsveç’ten: AKP’li Eker’e salon yok

Bir iptal de İsveç’ten: AKP’li Eker’e salon yok

HABER MERKEZİ –  AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in İsveç’in başkenti Stockholm’de katılacağı referandum etkinliği için kiralanan salonun işletmecisi kira sözleşmesini iptal etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’ya girişinin engellenmesinin ardından AKP’li isimlerin referandum için Avrupa’da yapmayı planladıkları etkinliklere bir engelleme de İsveç’ten geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in İsveç’in başkenti Stockholm’de ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu için katılacağı etkinlik de iptal edildi.

DHA’nın haberine göre etkinlik için kiralanan lokalin sahibi kira sözleşmesinin iptal edildiğini açıkladı.

İşletme sahibi kira sözleşmesinin iptal gerekçesini ise açıklamadı.

Eker: Programımız aynen devam etmekte

AKP’li Eker ise konuya ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

İsveç programımızda herhangi bir iptal söz konusu değildir. Programımız aynen devam etmektedir. Öğleden sonra yapacağımız toplantı, yer sahibinin uğradığı tehditler üzerine yeri kiralamaktan vazgeçmiş olmasına rağmen yakın bir lokasyonda yapılacaktır. Bu terör örgütü PKK’nın işidir. Bu arada İsveç Hükümeti’ne teşekkür etmek istiyorum.


Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krize ilişkin tüm ayrıntıları içeren habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

  Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik kriz

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Türkiye'nin AB'ye üyelik şansı artık sıfır'
Sonraki Haber
Burger King, soya ve bitkisel yağ için Amazon ormanlarını yok ediyor