Ana SayfaGüncelLise öğrencisi ‘Hayır’ bildirisi dağıttığı için okuldan atıldı

Lise öğrencisi ‘Hayır’ bildirisi dağıttığı için okuldan atıldı

HABER MERKEZİ – “Hayır” bildirisi dağıttığı için tutuklanması istenen ve ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan lise öğrencisi Kardelen Çokluk, okuldan atıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde 22 Şubat’ta “Başkanlığa Hayır Gençlik Var İnisiyatifi” içinde çalışma yürüten lise son sınıf öğrencisi Kardelen Çokluk, gözaltına alındı.

Çokluk’un gözaltına alınma nedeni ise dağıttığı ‘Hayır’ bildirisiydi.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesi ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 19 yaşındaki Çokluk, bir süre sonra okul yönetimi tarafından hakkında açılan disiplin soruşturması sonucu da okuldan atıldı.

Sendika.org’a yaşadıklarını anlatan Çokluk, “Hayır” dediği için okuldan atılmasına karşı hukuki mücadele başlattığını söyledi.

Neler yaşadı?

Selim Tevfik Ocak Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Çokluk, “Hayır” bildirisi dağıttığı gerekçesi ile hakkında “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” suçlaması ile soruşturma başlatıldığını ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

Kardelen Çokluk, serbest bırakılmasının ardından bir hafta on gün gibi bir süre geçtikten sonra okul müdürünün Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet ve Valilik tarafından hakkında disiplin işlemi yapılması için yazı gönderdiğini söylediğini ve bu kapsamda disipline sevk edildiğini söyledi.

Okul müdürünün kendisine, valilikten Ya örgün eğitim dışına çıkarılması ya da okul değiştirme cezası verilmesi yönünde talimat aldığını söylediğini aktaran Çokluk, soruşturma sonucunda okuldan atılarak, başka bir okula kayıt yaptırması istendiğini söyledi.

Hiçbir devlet okulunun kendisini kabul etmediğini ve özel bir liseye kayıt yaptırdığını belirten Çokluk, sınava sayılı günler kala zor günler yaşadığını ve sınavının da bundan etkilendiğini ifade etti.

Çokluk, her şeye rağmen “Hayır” diyeceğini ve “Hayır” için daha fazla çalışacağını da söyledi. Yaşanılanın hukuksuzluk olduğunu ve sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Çokluk, getirilmek istenen sistemin ne olduğunun yaşadıkları ile açığa çıktığını belirtti.




Önceki Haber
Faşizm bir yalandır – Ernest Hemingway
Sonraki Haber
Kayyum kilit vurdu, yangında kül oldu, şimdi de yıkıldı: Yılmaz Güney Sineması artık yok