Ana SayfaGüncelKadın odaklı eserler sergisi: ‘Kaf Dağı’nın Ardında’

Kadın odaklı eserler sergisi: ‘Kaf Dağı’nın Ardında’

HABER MERKEZİ – Sanatçı Canan’ın kadın odaklı eserlere ev sahipliği yapan “Kaf Dağı’nın Ardında” adlı sergisi, 24 Aralık’a kadar Arter Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak görülebilir.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Arter Sanat Galerisi’nin ev sahipliğini yaptığı Sanatçı Canan’ın “Kaf Dağı’nın Ardında” isimli sergisi, 12 Eylül’den bu yana sanatseverlere kapılarını açtı.

Küratörlüğünü Nazlı Gürlek’in yaptığı sergi, 24 Aralık’a kadar devam edecek.

Yoğun ilginin olduğu sergide; heykel, fotoğraf, baskı, nakış, video, yerleştirme ve minyatür gibi çeşitli dallarda üretilmiş eserlere de yer veriliyor.

Arap ve Fars mitolojisinde efsanevi Kaf Dağı’ndan ilham alınarak hazırlanan sergide, dikkat çeken bölümleri arasında sanatçının kendi bedenini kullandığı yapıtlar da yer alıyor.

Ayrıca sanatseverler, sanatçının yeni üretimleriyle beraber, farklı içeriklerle hazırlanan 3 ayrı bölümde içsel bir yolculuğa çıkıyor.

Kibele, Hayvanlar Alemi, Çeşme, Ay Işığında Yıkanan Kadınlar, Şahmeran, Hezeyan, Kuş Kadın, Araf, Şeffaf Karakol, Dışarıda Çok Kötülük Var, Şehretün’nar, Garaibü’l –Mevcudat gibi başlıklarla sunulan eserler ile sergiyi gezip hikayelerini dinlemek mümkün.

Sergi süresince düzenli aralıklarla rehberli sergi turları düzenleniyor.

İzleyiciler, ücretsiz sesli rehberleri kullanarak sanatçının yapıtları hakkında ayrıntılı bilgi edinme imkanı buluyor.

Salı ve Perşembe saat 11.00-19.00 saatleri ile Cuma-Pazar 12.00-20.00 saatleri arasında sergi ücretsiz gezilebiliyor.

Sanatçının mesajları

 

MA’dan Necla Demir’e konuşan Sanatçı Canan ise sergiyi hazırlarken vermek istediği mesajlara dair ise şunları söyledi:

Kaf Dağı’nın ulaşılmaz bir dağ değil, kendimizi bulma yolculuğunda bize eşlik eden hayvanlar, cinler, melekler bizim kafamızda yarattığımız kavramlar olarak geçiyor. Cin, diye tanımladığımız şey içimizde yaşadığımız korkular, melekler ise kurtarıcılarımız; ama kendimize yeterince güvenirsek o zaman meleklere, kurtarıcıya veya bir kahramana hiç bir zaman ihtiyaç duymayacağız. Bunlardan yola çıkarak 3 katı farklı şekilde kurguladım. En üst katı ‘cehennem’ bölümüne ayırdım, cehennemin kat olarak var olduğunu; ama aslında cehennemin olmadığını göreceksiniz, çünkü cehennemi biz korkularımızdan oluşturuyoruz.

Previous post
Erdoğan: Üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışmalar var
Next post
🎭 | Devlet Tiyatroları 1 Ekim'de perdelerini açıyor