Ana SayfaGüncelErdoğan: Darbe döneminin izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırdık

Erdoğan: Darbe döneminin izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırdık

HABER MERKEZİ – Avrupa’ya yönelik mesajlarını sürdüren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa’nın üçte ikisini değiştirdiklerini belirterek, “Darbe döneminin izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Ülkeyi ileri demokrasi rayına oturttuk” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda verdiği olumlu mesajlara yenilerini ekleyen Erdoğan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki gerilimlere değindi.

“Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta ciddi haksızlıklara maruz kaldık” diyen Erdoğan, “Sahillere hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz” diye belirtti.

Yunanistan’la 25 Ocak’ta başlayacak istikşafi görüşmelerinin “yeni bir dönemin habercisi olacağına inandığını” söyleyen Erdoğan, sözlerini “AB’nin hem bu konularda hem de Kıbrıs meselesinde samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor” diye sürdürdü.

Erdoğan, “Fransa ile ilişkileri yeniden ele alarak gerilim hattından kurtarmak istiyoruz” diye de ekledi.

“Türk tarihini Avrupa’sız okumak nasıl mümkün değilse, Avrupa tarihini de Türkiye’siz anlamak mümkün değildir” diye belirten AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Yaklaşık 60 yıldır birliğe tam üyelik mücadelesi veriyoruz. Onca çifte standart ve haksızlığa rağmen, tam üyelikten hiçbir zaman vazgeçmedik.

2002 yılında göreve ilk geldiğimizde Kopenhag kriterlerine gerekirse Ankara kriterleri der, yolumuza devam ederiz demiştim.

Tarihi nitelikte adımlar attık. Anayasamızın 3’te 2’sini değiştirerek, darbe döneminin izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırdık.

Darbelerle, cuntalarla maruf bir ülkeyi ileri demokrasi rayına oturttuk. Ülkemizde sessiz bir devrime imza attık.

Erdoğan ayrıca, “Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye’nin AB’de yer almasıyla giderilecektir… 2021 senesini AB-Türkiye ilişkileri açısından başarıya tahvil etmek elimizdedir” diye konuştu.




Önceki Haber
"Özsavunma haktır; Melek derhal serbest bırakılmalı"
Sonraki Haber
Antep’teki Kobani protestoları davasında yedi kişiye müebbet