Ana SayfaGüncelGazeteciler tutuklu meslektaşları için yürüdü: ‘Güneş balçıkla sıvanamaz, haber suç olamaz’

Gazeteciler tutuklu meslektaşları için yürüdü: ‘Güneş balçıkla sıvanamaz, haber suç olamaz’

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de bir araya gelen gazeteciler tutuklu meslektaşları için ‘Susma haykır özgür basın haktır’ sloganıyla yürüdü. Gazeteciler, Pazartesi görülecek olan Cumhuriyet davasına katılım çağrısında da bulundu.

Dışarıdaki Gazeteciler, tutuklu bulunan gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacı ile Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda bir araya gelerek Altıyol’da bulunan Boğa Heykeli’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın yanı sıra çok sayıda avukat, gazeteci ve yurttaş katıldı.

“Özgür basın susturulamaz”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Ahmet çıkacak yine yazacak”, “Susma haykır özgür basın haktır” sloganları ile yürünen eylemde grup adına açıklamayı gazeteci Güventürk Görgülü yaptı.

‘Tutuklu gazeteciler en ağır bedelleri ödüyor’

Nazım Hikmet’in 89 yıl önce bugün tutuklandığını hatırlatan Görgülü, “Bu memleket bizim” şiirinden bir kıta okuyarak konuşmasına başladı.

Görgülü, cezaevlerinde tutuklu bulunan 100’ün üzerindeki gazetecinin en ağır şekilde bedel ödediğini belirterek Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının 418 gündür büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Görgülü, yargılamayı yapanların topa tuttukları cemaate ve onun liderine övgüler dizerken Ahmet Şık’ın o yapılanmanın ne olduğunu apaçık yazdığını ifade ederek “Bu nedenle kumpasa uğramış ve bugün olduğu gibi yine bedel ödemişti” dedi.

‘Güneş balçıkla sıvanamaz, haber suç olamaz’

Görgülü iktidara seslenerek şunları söyledi:

Sizin bin bir kelime oyunuyla milletin hafızasından silmek istediğiniz o günleri tarihten de silmek istiyor olabilirsiniz; ama size kötü bir haberimiz var biz hep hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu ülkenin aydınlık vicdanları; Ali Elverdileri, Mehmet Ekicileri, Ömer Dikenleri unutmadığı gibi bugünleri de asla unutmayacaktır.

“Tutuklu Cumhuriyetçiler ve gazetecilikten tutuklu tüm gazeteciler gibi hakikatin ve adaletin peşindeyiz. Güneş balçıkla sıvanamaz, haber suç olamaz” diyen Görgülü, Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek Cumhuriyet davasına destek çağrısında bulundu.




Önceki Haber
Kadıköy kıyılarının yapılaşmaya açılmasına tepki: 'Siyasi güç gösterisi için daha ihtişamlı bir cami isteniyor'
Sonraki Haber
‘Her gün Filistin Filistin diyenler burada cenazeleri mezarlarından çıkarıyor’