Ana SayfaGüncelYüksel’de yılın son eylemi: Açlıkla terbiye olmayacağız

Yüksel’de yılın son eylemi: Açlıkla terbiye olmayacağız

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 298. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla 2017 yılının son gününde de Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler polis müdahalesi ile karşılaştı. Eylemde “Açlıkla terbiye olmayacağız” diyen Alev Şahin ile birlikte 5 kişi polislerce gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 298’inci gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 418’inci gününe girdi.

Eğitimcilerin destekçileri her gün olduğu gibi yılın son gününde de İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.

Polisin eyleme anıt önünde izin vermemesi üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler üzerinde “Nuriye ve Semih işe geri alısın” yazılı pankartı açarak slogan attı.

Eylemcilerden Alev Şahin, “Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Nuriye ve Semih 298 gündür açlıkla terbiye olmuyor. Biz de açlıkla terbiye olmayacağız. Bizler işlerimize dönene kadar direneceğiz, emekçiyiz, haklıyız” dedi.

Şahin’in konuşmasını yarıda kesen polis, açılan pankartı yırtarak, Alev Şahin ile birlikte İlker Işık, Simge Akam, Mehmet Dersulu, Nazan Bozkurt ve Gülnaz Bozkurt’u gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kız çocukların başları örtülmüştü: ‘Kapanma partisi’ne soruşturma açıldı, okul haberdar olmadığını iddia etti
Sonraki Haber
Kemalbay'dan yeni yıl mesajı