Ana SayfaGüncelBeşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ile Çetin Kırışgil görevlerinden uzaklaştırıldı.

Kararı veren İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kararın Anayasa’nın 127’inci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda alındığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

 

CHP: Hükümet kumpası

Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilk tepki CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi. Tezcan durumu “hükümet kumpası” olarak nitelendirdi.

Tezcan şunları söyledi:

Hükümetin Beşiktaş Belediyesi’ne dönük suçüstü yakalandığı bir kumpas girişimini buradan ifşa ettik. Ne yazık ki aradan bir hafta geçtikten sonra başlattıkları bu kumpasın bir adımını daha attılar.

Biraz önce Sayın Hazinedar haksız biçimde görevden uzaklaştırıldı. Bakanlığın bu kararında hukuk yoktur, adalet yoktur; haksız bir karardır, hükmet kumpas içerindedir.
Bu hükümetin pervasızlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Öküzün altında buzağı aramak diye bir söz vardır. Hükümet bu sözü aratacak şekilde öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır. Açık şekilde, kendi belediye baş-kanlarıyla yaptıkları kirli pazarlığa bizi de dahil etmek istemişlerdir.

Öte yandan Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılması, belediye binası önünde protesto edilmeye başlandı. Binanın önünde toplananlar Hazinedar’a sloganlarla destek veriyor.

Hazinedar’dan ilk açıklama

Görevden uzaklaştırılan Hazinedar ise ilk açıklamasında “Milletin verdiği emaneti ancak ve ancak millet alır” dedi.

Hazinedar’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Allah’ın verdiği canı Allah alır. Bunu demokrasilerdeki tezahürü, milletin verdiği emaneti ancak ve ancak millet alır. Yüzde 77 oyla Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. Bu emanet kutsal bir emanet. Halkıma 4 yıla yakın süredir hizmet etmeye çalıştım. Her zaman devlet terbiyesine uygun olarak, parti, insan ayrımı yapmadan bu hizmeti idrak ettik.

Herkesten fazla değerlere saygı göstererek bu hizmeti yaptım. Ben Türkiye’de oy rekoruyla seçilmiş, herkesin büyük bir iştahla baktığı bir şehrin başkanıyım.

Beşiktaş özel bir yer, ben CHP’nin en çok oy aldığı şehrin belediye başkanıyım. Herkesin iştahla baktığı bir yerin belediye başkanıyım. Belediyemize 16 teftiş görevlisi ve müfettiş gönderildi. 16’sı da bir şey bulamadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adalet Bakanlığı'ndan AYM'ye Deniz Yücel yanıtı
Sonraki Haber
ABD’deki davada tanık olan eski polis Korkmaz hakkında tutuklama kararı