Ana SayfaGüncelTutuklu vekilleri hatırlatan Kılıçdaroğlu’ndan hakimlere: HSK’yi Saray Kurulu’na dönüştürmeyin

Tutuklu vekilleri hatırlatan Kılıçdaroğlu’ndan hakimlere: HSK’yi Saray Kurulu’na dönüştürmeyin

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar olayına ilişkin, “Hükümet başkanlarımızı görevden alarak tartışmayı başka yere çekmek istiyor. Türkiye’nin gündeminden kimse bizi koparamayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı Kongresi’nde konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınmasına ilişkin “Hükümet başkanlarımızı görevden alarak tartışmayı başka yere çekmek istiyor. Türkiye’nin gündeminden kimse bizi koparamayacak” ifadelerine kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görüştüğü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine köprüde linç edilen askerlere şiddet uygulayanların cezalandırılacağı sözünü verdiği söyledi.

Ancak bu sözün son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geçerliliği kalmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bugün gelinen nokta FETÖ ile mücadele değildir, demokrasi ve muhalefetle mücadeledir. Sen istediğin kadar KHK çıkar ne yaparsan yap, CHP olarak bir adım geri adım atmayacağız” dedi.

“Hakimler Saray Kurulu’na dönüştürmeyin HSK’yı”

Anayasa Mahkemesi’nin baskıya teslim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Milletvekilleri hapiste. Niye? Anayasa Mahkemesi baskıya teslim olmuş durumda. HSK baskıya teslim olmuş durumda. HSK’yı uyarıyorum, gece yarısı hakimleri değiştirmeyin. Alırsanız demokrasiye ihanet edersiniz. Koltuk ikram edilmiş olabilir size ama siz adaleti savunmak zorundasınız. Hakimler Saray Kurulu haline dönüştürmeyin Hakimler Savcılar Kurumunu.

“Suçsuz bulunan 11 bin kişiden özür dileyecekler”

Bylock gerekçesiyle tutuklanan 11 bin kişinin suçsuz bulunmasına ilişkin yeni gelişmeyi de değerlendiren CHP lideri, bu 11 bin kişiye seslenerek şunları söyledi:

Bu konuda Binali Yıldırım ne diyordu; ‘Kurunun yanında yaş da yanar.’ 11 bin kişi, 11 bin kişi… Bunlar en acımasız cezalarla karşı karşıya kaldılar. Çıkıp dediler ki; ‘Ağaç kökü yesinler.’ Bu 11 bin kişiye sesleniyorum. Senin hakkını savunduğum, senin yanında durduğum zaman bizi de suçladılar. Biz inanç ve kararlıkla yolumuza devam ettik. Şimdi utanmadan sıkılmadan yanlışlık oldu diyorlar. 11 bin kişiyi kamu görevinde uzaklaştırdın içeri tıktın, çıkıp bu 11 bin kişiden, Ergenekon ve Balyoz’dan suçlananların hepsinden özür dileyecekler.

“Senin binmediğin kayık mı kaldı”

Diyorlar ki Kılıçdaroğlu’nun kayığına binmeyiz. Yahu senin binmediğin kayık mı kaldı. Sen Esad’ın kayığına bindin, FETÖ’nün kayığına bindin. Bizim kayığımız demokrasi kayığıdır, gelir adaletini, bağımsız yargıyı savunuyoruz. Bizim kayığımız Bandırma vapurudur


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki kız çocuğunu öldüren erkek hakkında verilen hapis cezası tebliğ edilmemiş
Sonraki Haber
Kemalbay: Herkesin hayatını karartan iktidara karşı umut elimizde