Ana SayfaDünyaÇavuşoğlu, Ruhani ile görüştü

Çavuşoğlu, Ruhani ile görüştü

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran’ın başkenti Tahran’da resmi temaslarda bulundu.

Bu kapsamda İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşen Çavuşoğlu, daha sonra ise İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, görüşmede ikili ilişkiler ve gündemdeki bölgesel konuların yer aldığını söyledi.

İran: Çavuşoğlu, Afrin konusunda güvence verdi

Ruhani ise görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye’nin daha fazla kan dökülmesine değil, barış ve güvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ruhani görüşmede Çavuşoğlu’na, Afrin’de yürütülen askeri operasyonun bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu.

Görüşmeyle ilgili İran Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Ruhani’ye Afrin operasyonunun geçici olduğu yönünde güvence verdi.

Çavuşoğlu’nun ayrıca, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal etme niyetinde olmadığını söylediği belirtildi.

İran’dan Afrin’e operasyona tepkiler gelmişti

Türkiye’nin Afrin’e dönük harekatına dair hem İran Dışişleri Bakanlığı’ndan hem de Hasan Ruhani tarafından açıklamalar yapılmış, ‘operasyona son verilmeli’ denilmişti.

5 Şubat’ta İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, operasyona “derhal son verilmesi” çağrısı yapmış ve “Türkiye’nin askeri operasyonunun devam etmesi Suriye’ye istikrarsızlığın ve terörizmin dönmesinin önünü açacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Kasımi ayrıca, “Ankara politikasını gözden geçirmelidir” demişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise dün yaptığı açıklamada, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın doğru bulmadığını belirtmiş ve “Bu operasyonun yakın zamanda son bulmasını istiyoruz çünkü bu operasyonlarda Türk kardeşlerimiz ölüyor. Öteki tarafta Kürtler ve diğer insanlar da ölüyor. Bu operasyon nafile” diye konuşmuştu.

Previous post
AGİT'ten Türkiye'ye: 'Afrin' gözaltıları kabul edilemez, serbest bırakın
Next post
Koalisyonun en üst düzey ABD'li komutanı: Minbiç'te kalacağız, DSG'yi destekleyeceğiz