Ana SayfaDünya“Afrin’de çocuklar ölüyor” diyen UNICEF’ten susuzluk ve hastalık uyarısı

“Afrin’de çocuklar ölüyor” diyen UNICEF’ten susuzluk ve hastalık uyarısı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla beraber Afrin’e dönük operasyonu devam ederken, BM’den yapılan açıklamalarda saldırılar sonucu birçok sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı endişe duyulduğu kaydedildi. Onlarca çocuğun yaşamını yitirdiği haberini aldıklarını belirten UNICEF’ten Joe English ise su sıkıntısından ötürü yüz binlerce sivilin su kaynaklı hastalıklara maruz kalabileceğini vurguladı.

Afrin’de iki aya yaklaşan çatışmalar ve bombardımanlar kent merkezine uzanırken, Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamalarda kentte yaşanan sivil ölümlerine ve insani durumun kötüleşmesine dikkat çekildi.

Cenevre’de gazetecilere konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Sözcüsü Ravina Shamdasani, “Suriye Afrin’de hava saldırıları ve karadan yapılan saldırılar sonucu sivil ölümleri ve yaralanmalar olduğuna dair oldukça endişe verici bilgiler alıyoruz” dedi.

İnsani durumun da kötüleşmekte olduğunu kaydeden Shamdasani, çok sayıda yaralının, ciddi ameliyatları yapabilecek kentteki tek hastane olan Afrin hastanesine akın ettiğini söyledi.

Shamdasani’nin dikkat çektiği bir diğer konu kentte yaşanan su sıkıntısıydı.

Sözcü, “su tesislerinin yok edilmesinden ve TSK’nin önderliğindeki güçlerin diğer su kaynaklarını kontrol etmesinden dolayı kentte su azlığı yaşandığının” altını çizdi.

Sivillerin çatışmalardan ötürü tehlike altında olduğunu söyleyen Shamdasani, çatışma bölgesinden ayrılmak isteyen sivillerin ayrılmasına izin verilmesi için taraflara çağrıda bulundu.

UNICEF’ten uyarı

Afrin’e yönelik saldırılar devam ederken bir açıklama da Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) geldi.

Son on gün içerisinde Afrin içinden gelen bilgilere göre “onlarca çocuğun öldürüldüğünü ve yaralandığını” vurgulayan UNICEF İletişim Uzmanı Joe English, aynı zamanda Afrin kentinde yaşanan su azlığından ötürü çocukların ve ailelerin etkilendiğini söyledi.

Son olarak English, ailelerin işlenmemiş su kullandığını belirterek, yaklaşık 250 bin kişinin sudan kaynaklanan hastalıklara yakalanabileceği uyarısında bulundu.


Kaynak: UN News
Previous post
Samsun'da işkence edilmiş kadın cenazesi bulundu
Next post
Demirtaş'tan mahkemeye: Heyetinizi reddediyorum