Ana SayfaGüncelErtuğrul Günay’dan İnce ve Demirtaş değerlendirmesi

Ertuğrul Günay’dan İnce ve Demirtaş değerlendirmesi

HABER MERKEZİ – Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, CHP ve HDP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterdiği isimleri değerlendirdi.

CHP’den ihraç edildikten sonra 2007 yılında AKP’ye geçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan siyasetçi Ertuğrul Günay, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce ve HDP’nin Cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MA’dan Yasin Kobulan’a konuşan Günay, İnce’nin adaylığına ilişkin şunları söyledi:

“Sayın İnce, parti içi muhalefetiyle öne çıkmış bir isim. Umarım ülke yönetimi konusunda da aynı ölçüde öne çıkar. Son yıllarda yaşananların tümü göz önüne alınırsa, -isimlerden bağımsız olarak söylüyorum- bir CHP’linin Kürt seçmenlerde yeterince karşılık bulması kolay görünmüyor.”

Ertuğrul Günay, Demirtaş’ın adaylığı için ise şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın Demirtaş, bu seçimde çoğulcu demokrasiyi dillendirmeye en fazla hakkı olan aday olarak görünüyor. Sesinin, tutukevinde de olsa, toplumda önemli yankı bulacağını sanıyorum. Demirtaş’ın sesinin duyulması ve HDP’nin barajı geçmesi, TBMM’nin oluşacak yapısı için de çok önemli. HDP barajı geçemezse, bunun AKP’ye çok sayıda milletvekili getireceği, tek başına Meclis çoğunluğunun yolunu açacağı çok açık.”

Günay, Demirtaş’ın tutuklu olması ve seçim propagandasını cezaevinde yapacak olmasına ilişkin ise “Bütün adayların yola çıkarken Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istemesi şarttır. Aksi halde Demirtaş bu seçimin mağduru olarak ezilenlerin tek temsilcisi konumunda olacaktır” dedi.


Resmen: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

Previous post
Demirtaş: CHP'nin mesafeli yaklaşımı tam bir öngörüsüzlük
Next post
Tahliye kararı verilmişti: Hasta tutuklu cezaevinden çıkarken gözaltına alındı