Ana SayfaDünyaCan Dündar’dan kendisine ‘ajan’ diyen Erdoğan’a yanıt

Can Dündar’dan kendisine ‘ajan’ diyen Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – Gazeteci Can Dündar, Erdoğan’ın Merkel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında kendisini ‘ajanlıkla’ suçlamasına ilişkin açıklamada bulundu. Dündar, “Erdoğan benim ajan olduğumu kanıtlarsa mesleği bırakmaya hazırım” dedi.

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında gazeteci Can Dündar’ı ‘devletin sırlarını ifşa eden bir ajan’ olarak nitelendirmişti.


Merkel-Erdoğan görüşmesi: ‘Can Dündar krizi’ basın toplantısına da yansıdı


Can Dündar, Erdoğan’ın kendisine yönelttiği ‘ajan’ suçlamasına düzenlediği basın açıklaması ile yanıt verdi.

Yaptığı haber yüzünden yargılandığını hatırlatan Dündar, “Ben ajan değilim, gazeteciyim. Bir haber yaptım ve bu haber yüzünden yargılandım. Erdoğan, basın toplantısında dünyanın gözünün içine baka baka yalan söyledi. Erdoğan benim ajan olduğumu kanıtlarsa mesleği bırakmaya hazırım” dedi.

Dündar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yayınladığımız görüntüler devletin jandarmaları tarafından çekilmiş görüntülerdi. Dolayısıyla ortada bir devlet sırrı yoktu. Erdoğan beni bahane ederek sorulardan kaçacaktı buna izin vermek istemedim. Devlet sırrı dediği şey MİT’in komşu bir ülkeye illegal olarak silah ihraç etmesi.”

Previous post
Meteoroloji'den tropik fırtına uyarısı geldi, teknelerin denize açılması yasaklandı
Next post
Steinmeier'den 'Erdoğan onuruna verilen yemek'te eleştirel konuşma