Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Parazit’ ve ‘Merhaba Güzel Vatanım’

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: ‘Parazit’ ve ‘Merhaba Güzel Vatanım’

HABER MERKEZİ – Bu hafta ikisi yerli olmak üzere beş film gösterime girdi. 1 Kasım itibari ile sinemada olan filmlerden ikisini sizin için seçtik.

Parazit

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan Bong Joon-ho’nun Parazit (Gisaengchung/Parasite) filmi birbirinden derin sınıfsal farklarla ayrılan iki ailenin öyküsünü anlatıyor.

Yoksul Kim ailesinin gerçek kimliklerini gizleyerek zengin Park ailesinin hizmetine girmesiyle, sınıf atlama çabası ve servet kibrinin yol açtığı trajikomik olaylar ele alınıyor.

Film, senaryosu ve sinema diliyle bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.

Joon-ho’nun filmi, aynı zamanda ülkesi Güney Kore’nin Oscar adayı.

Cinayet Günlüğü (Salinui Chueok, 2003), Yaratık (Gwoemul, 2006) ve Anne (Madeo, 2009) gibi filmler de Bong Joon-ho’nun imzasını taşıyor.

Merhaba Güzel Vatanım

Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı, Cengiz Özkarabekir’in de yönetmenliğini üstlendiği Merhaba Güzel Vatanım, Nazım Hikmet ile Ahmet Ümit’in hayatındaki benzerlikleri konu alıyor.

İki yazarın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkan filmde, Nazım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit’in fırtınalı hayatı ve 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi üzerindeki etkileri anlatılıyor.

Filmin başrollerinde Yetkin Dikinciler, Serkan Altıntaş, Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Başkırma, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar ve Alper Türedi gibi oyuncular bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sözde haberci' tanımı yapılan gazeteci Ergin Çağlar'a dava
Sonraki Haber
İşten atma, gözaltı ve davaların gölgesinde tahliyeler