Ana SayfaGüncelTemelli’den HDP’ye yönelik operasyonlara tepki: Geri adım atmayacağız

Temelli’den HDP’ye yönelik operasyonlara tepki: Geri adım atmayacağız

HABER MERKEZİ – Partisine yönelik son dönemde artarak devam eden polis operasyonlarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “HDP’ye yönelik şiddetin dozunu her geçen gün artırmaya devam ediyorlar. Bizi yıldıramayacaksınız, geri adım attıramayacaksınız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla dün Tünel Meydanı’nda bir araya gelen ve İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenlemek isteyen kadınlara yönelik polis şiddetine değinen Temelli, “Şiddete karşı mücadele gününde yine kadına şiddet vardı” dedi ve ekledi:

“Polis yılda ortalama 350 kadın cinayetini önlemeye çalışacağına, kadınlara saldırmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin kaynağı olan erkek egemen siyaset kendisini bir kez daha teşhir etmiştir.”

Kadınlar polis ablukasındaki İstiklal’den haykırdı: Artık yeter!

Fotoğraflarla: Karınca’nın gözünden İstanbul’da 25 Kasım


HDP’ye yönelik operasyon

Temelli, Kocaeli’nde bu sabah saatlerinde partisinin il ve ilçe binalarına düzenlenen operasyona ilişkin “Kocaeli’de gözaltılar var. Gebze ilçe binamız basılmış. İnsanlar darp edilmiş bir de oraya bayrak asılmış” dedi.

“Yapmış oldukları şey bir rezillik kepazeliktir” diyen HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hukuku yasaları yok saymaktadır. HDP’ye yönelik şiddetin dozunu her geçen gün artırmaya devam ediyorlar. Bizi yıldıramayacaksınız, geri adım attıramayacaksınız.”

Kocaeli’de HDP’ye operasyon: Çok sayıda gözaltı var


Kayyumlar

HDP’li belediyelere kayyum atanmasına da değinen Temelli, “Yerel yönetimleri ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

“İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı raporda da adına ‘Kayyumlukta Mardin Modeli’ demişler. Cumhurbaşkanı atayacakmış belediye başkanını… Her şeyi tek adama bağlamaya çalışıyorlar. Kürtleri yok saymanın adıdır bu.
“Yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanlarımız bakın ne ile suçlanıyorlar. Belediye eşbaşkanı olarak, aday tanıtım toplantısı var, oraya gitti diye tutuklanmış eşbaşkanlarımız. Fıkra olarak anlatsan anlatılır.”

‘Sine-i millet’ tartışmaları

Partisinin ‘sine-i millet’ tartışmalarına yönelik tutumuna ve erken seçim çağrısına ilişkin ise Temelli, “Hevesi kursağında kalmış çekilmemizi bekliyormuş. Ona cevabı bir annemiz çok güzel verdi. Dedi ki, ‘Aslanlar meydanı boş bırakırsa tilkiler meydanı alır.’ Biz de annemize söz veriyoruz. Meydanları boş bırakmayacağız” diye konuştu.

Asgari ücret

Temelli ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayı başında gerçekleştireceği ilk toplantısına ilişkin de şöyle konuştu:

“Asgari ücret açlık sınırının altında. Fakat biliyorsunuz grup başkanvekilleri 3 öğün çay simitle asgari ücretlinin fazlasıyla geçindiğini söyledi. Bir de asgari ücretle 4375 yumurta alınıyormuş. Çözüm ise Diyanet’ten geldi: ‘isyan etmeyin’. Biz bu zulme ortak olmayacağız.”

Öğretmenlerin yoksulluk içinde olduğunu belirten Temelli, “Sözleşmeli öğretmen sayısı 103 bine çıkmış. 500 binden fazla öğretmen atama bekliyor. Bakan çıkmış ‘Bu maliyet meselesi’ diyor. Öğretmenlerin durumu bu haldeyken Erdoğan sarayına aldığı 300 bin liralık halıyı teşhir ediyor” diyerek duruma tepki gösterdi.




Önceki Haber
HDP, Tahir Elçi cinayeti için Meclis Araştırması istedi
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Haklıyız niye geri adım atalım