Ana SayfaToplumsal CinsiyetKendisini reddeden kız çocuğunu ağır yaralayan Karakaş aylardır ‘kayıp’

Kendisini reddeden kız çocuğunu ağır yaralayan Karakaş aylardır ‘kayıp’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Bismil’de Aslan Karakaş isimli erkek, kendisini reddeden 16 yaşındaki amcasının kızını ağır yaraladı. Çocuk yaşam destek ünitesine bağlı kalırken, Karakaş aylardır yakalanamadı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Derik köyünün Selamet mezrasında yaşayan ve evli olan Aslan Karakaş isimli erkek, 2 yıl önce amcasının 16 yaşındaki kızını ‘ikinci eş’ olarak istediğini söyledi.

Çocuk ve ailesinin bunu reddetmesi üzerine 37 yaşındaki Karakaş, silahla sık sık çocuğun evine gidip tehdit etti.

Hürriyet’in haberine göre Karakaş, “Sen benim olacaksın, başkasıyla evlenirsen seni de o kişiyi de öldürürüm” diye tehditkar ifadeler kullandı.

Çocuğun annesi Karakaş’ı şikayet etti, ancak gördüğü baskılar nedeniyle şikayetini geri çekmek zorunda kaldı.

Çocuk baskılar nedeniyle 7. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Evinin balkonuna bile çıkamaz hale geldiği belirtilen çocuk, bir arkadaşıyla evlenmeye karar verdi.

Bunu duyan Karakaş, 4 Şubat 2021 günü, çocuk ve annesine, evlerinin önünde otomobile binecekleri sırada silahla ateş etti.

Ağır yaralanan çocuk, bir hafta sonra biraz kendine geldiğinde Karakaş’ın silahlı saldırısına uğradığını söyledi. Saldırının ardından kaçan Karakaş ise yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

Çocuğun ablası H.G., yaşananlara isyan ederek, şunları söyledi:

Adamın evi arandığında bir sürü ruhsatsız silah çıktı. Balıkesir Susurluk’taki ablasında kaldığını duyduk. Mardin’de de dayıları var. Kardeşim orada can çekişirken Aslan Karakaş’ın eşi Remziye Karakaş, anneme para teklif edip şikâyeti geri çekmesini istedi. Bütün akrabalar annemi ve bizleri suçluyor ‘Neden vermediniz kızı, bak ne oldu’ diye. Kimse bu adama dur demedi. O kadar pişmanız ki hiçbirimiz bir şey yapamadık. Hepimiz suçluyuz. Başka yerde olsaydı herkes ayaklanırdı ve o adam yakalanırdı.




Önceki Haber
Beddua Serçeleri
Sonraki Haber
Engelliler Haftası: Salgında kaderlerine terk edildiler