Ana SayfaGüncelİçişleri’nden Sedat Peker açıklaması

İçişleri’nden Sedat Peker açıklaması

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in son dönemde ortaya iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Anılan kişinin iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmız bülten talep edilen Sedat Peker’in son dönemde YouTube üzerinden yayımladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, Peker’in dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla “iş insanı olduğunu ve bu işlerden çekildiğini” söylemesine karşın organize suça yönelik faaliyetlerinin tespit edildiği ve Nisan ayındaki operasyonun da bu kapsamda düzenlendiği belirtildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, “Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Sedat Peker bugün yayımladığı videosunda ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde olduğunu söyledi.

Yeldana Kaharman’ın otopsi raporu ortaya çıktı

Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019’da yaşadığı evde ölü bulunmuştu.

Bu arada bugün yaşanan yeni bir gelişme ise Sedat Peker’in ortaya attığı iddialarda adı geçen gazeteci Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili bazı soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi.

Yeldana Kaharman’ın erkek arkadaşı ve ev arkadaşıyla yaptığı görüşmeleri Twitter hesabından kamuoyuna aktaran gazeteci Baransel Ağca, Kaharman’ın 2 yıldır ulaşılamayan otopsi raporunu da paylaştı.

Otopsi raporunda çelişkiler olduğunu ifade eden Ağca, “Yeldana’nın hayatını kaybettiği gece onu son kez gören iki kişinin de net olarak söylediği şey, Yeldana’nın çok fazla içki içtiğiydi. Hayatını kaybettiği gün yapılan otopsi sırasında alınan kan örneklerinin sonucuna göre Yeldana’nın kanında alkol arandı fakat bulunamadı” dedi.

Ağca ayrıca, “Yeldana’nın intihar ettiği gecenin öncesinde yanına gelen sevgilisi Ciran, bacaklarında büyük morluklar gördüğünü ve bu konudaki ısrarlı sorularına rağmen Yeldana’dan ‘Merdivenden düştüm’ yanıtını aldığını söylüyor. Otopsi raporunda bu morluklar da kesin bir dille reddediliyor” diye belirtti.

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nisan ayında organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ona bağlı kişilere yönelik İstanbul merkezli birçok ilde operasyon düzenlemiş, 60’tan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında yurt dışında olduğu tespit edilen Peker hakkında kırmızı bülten talep edilmişti.

Sedat Peker, bu gelişmelerin ardından YouTube kanalından paylaştığı videolarda kendisinin hedef alınmasını eleştirerek tehdit içerikli mesajlar vermişti.

Susurluk’un kilit isimleri Alaattin Çakıcı, Mehmet Ağar, Engin Alan ve Korkut Eken

Özellikle eşi ve iki çocuğunun yaşadığı eve yapılan polis operasyonunu eleştiren Peker, kendisine yönelik operasyondan eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile Pelikancıları sorumlu tutmuştu: “Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır.”

Operasyonla kendisine mesaj verilmek istendiğini savunan ve tehditlerde bulunan Peker, “Kızlarımın bir damla gözyaşı için dünyayı yakarım dedim. Vallahi de yakacağım billahi de yakacağım. Beni çocuklarım üzerinden sindirip korkutmak istediniz. Ama dünyadaki en hatalı şeyi yaptınız! Allah’a yemin olsun, bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz” demişti.

Peker ayrıca, Mehmet Ağar ile oğlu olan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar hakkında da bazı iddialar ortaya atmıştı.

Sedat Peker, Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümüne ilişkin de Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar’ı işaret etmişti.

“Bu anlattıklarımın tek bir tanesi dahi yalan çıkarsa bu parmağımı keseceğim. Size söz veriyorum” diyen Peker’in iddialarını yalanlayan AKP’li Ağar, “Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuk işlemleri başlatacağım. Şahsıma yönelik iftiraları reddediyorum” demişti.

Jandarma Genel Komutanlığı da söz konusu iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Yeldana Kaharman isimli kadının, Jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır” diye belirtmişti.

İddialarla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise “Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tesbit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

‘Oluk oluk kanlarını akıtacağız’ diyen Peker beraat etmişti

Öte yandan Türkiye’de 2007 yılında ‘organize suç örgütü liderliği’nden hüküm giyen ve 2014’te cezaevinden tahliye edilen Sedat Peker, Kürt illerindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı Ocak 2016’ta “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlık bir bildiri yayımlayan Barış Akademisyenleri’ni “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız” sözleriyle tehdit etmişti.

Bu sözleri üzerine İstanbul 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Peker, akademisyenlere yönelik sözleri “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilerek, beraat etmişti.




Önceki Haber
Dersim'de kayıp genç bombardımanda yaşamını yitirdi iddiası
Sonraki Haber
Bakanlık verileri: Toplam can kaybı 43 bini aştı