Ana SayfaGüncelHDP: 13 Kasım’dan bu yana 942 kişi gözaltına alındı

HDP: 13 Kasım’dan bu yana 942 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Gül’ün 13 Kasım’daki ‘adalet’ açıklamasından bu yana yapılan operasyonlarda 942 kişinin gözaltına alındığını duyuran HDP, İçişleri Bakanlığı’nın muhaliflere yönelik operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamanın ise “yargı ile işbirliğinin” itirafı olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün 13 Kasım’da yaptığı “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” şeklindeki açıklamasından bugüne kadar yapılan operasyonlarda, aralarında HDP üye ve yöneticisi ile çeşitli gazetecilerin, sivil toplum örgütü üye ve yöneticilerinin de olduğu 19’u avukat 942 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan 942 kişiden 11’inin ise tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, “Yine aynı dönemde HDP Van il binası ile HDK İstanbul binalarına mafyavari ve korsanca baskınlar düzenlenmiştir” denildi.

‏İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamaya da değinen Ümit Dede, “İçişleri Bakanlığı bu açıklaması ile HDP’liler başta olmak üzere muhaliflere dönük operasyonların yürütme organından talimat alan, İçişleri Bakanlığı koordinesinde çalışan yargı mensupları tarafından yürütüldüğünü itiraf etmiştir” diye belirtti.

Dede, “Adalet yerini bulacak ve kıyamet zalimlerin üzerine kopacak!” başlıklı açıklamasının devamında şunları kaydetti:

‏Savcıların ve Yargıtay üyelerinin yeniden atanması ve bazılarının görev yerinin değişmesi, iktidar bloku içinde bazı kanatlar arasında, tarafsızlığını zaten yitirmiş olan yargı üzerinden, yeni bir hesaplaşma ve kavganın olduğunu göstermektedir. Diğer taraftan AKP’nin bazı yöneticileri işlenen suçlar karşısında tamamen manipülasyon amaçlı timsah gözyaşları dökerken, talimatlar veren bazı yetkilileri ise yavuz hırsız misali evrensel hukuk ilkelerini, Anayasa’yı ve yasaları hiçe sayarak muhalif kesimlere saldırıyor.

‏Gelinen aşamada, kadınların, emekçilerin, gençlerin, çevrecilerin, hukukçuların, hak savunucularının, onurlu gazetecilerin ve bir bütün olarak tüm devrimci ve demokrat kesimlerin direnişleri karşısında bu zulüm iktidarı çatışma ve çözülme sürecine girmiş bulunuyor. Umudumuzu hiç yitirmedik, bu haksız ve hukuksuz saldırıların hükümetin çaresizliğinin, umutsuzluğunun yansıması olduğunu çok iyi biliyoruz. Hiç şüphemiz yok; çok yakın zamanda elbette adalet yerini bulacak ve kıyamet zalimlerin üzerine kopacak!


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürtçenin Hewramî ve Kelhurî lehçelerinde kurs
Sonraki Haber
Açlık grevinin başladığı Kandıra Cezaevi’nde koğuşlara baskın