Ana SayfaDünyaMerkel: Türkiye ile ilişkilerde istediğimiz bir ilerleme olmadı

Merkel: Türkiye ile ilişkilerde istediğimiz bir ilerleme olmadı

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ekim ayındaki zirveden bu yana Türkiye ile ilişkilerde birçok zorluklar ve engeller olduğunu belirterek, “Türkiye ile ilişkilerde maalesef istediğimiz gibi bir ilerleme olmadı” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı çerçevesinde açıklamalarda bulundu.

Ekim ayındaki zirveden bu yana Türkiye ile ilişkilerde birçok zorluklar ve engeller olduğunu belirten Merkel, “Türkiye ile ilişkilerde maalesef istediğimiz gibi bir ilerleme olmadı” dedi.

10-11 Aralık’ta yapılacak AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye konusunun gündemde olacağına dikkat çeken Merkel, tartışmanın nasıl sonuçlanacağını beklediklerini vurguladı.

“Türkiye’den gerilimi azaltması ve yapıcı diyalog bekliyoruz”

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano da  günlük basın toplantısında, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı’na dönüşüyle ilgi bir soruyu cevapladı.

AB liderlerinin, Türkiye’den beklentileriyle ilgili açık bir şekilde mesaj verdiğini aktaran Stano, “AB liderleri, aralıkta bir araya gelecek ve Türkiye’nin gerilimi azaltma ve yapıcı diyalog alanında beklentileri yerine getirip getirmediğini değerlendirecek” diye konuştu.

Stano, “AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak” ifadesini kullandı.

AB’nin bu zaman zarfında, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin bir konferans hazırlığını da yürüttüğünü anımsatan Stano, Aralık zirvesinde ise atılacak adımların, Türkiye’nin faaliyetleriyle bağlantılı olacağını belirtti.

  Merkel: Türkiye'ye yönelik olası yaptırım Aralık'ta görüşülecek
  AB'den Türkiye'ye 'zaman tükeniyor' uyarısı
  Erdoğan ve Kalın'dan AB'ye mesaj
  AB-ABD hattı Erdoğan yönetimiyle kırılma noktasına mı geldi?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TCDD itiraz etti, Marmaray'daki aktarma kaldırıldı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'na saldırı davası: 'Öldürmek isteseydik, zaten çıkamazdı'