Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre “İstanbul seçimini AK Parti kazandı, İmamoğlu’nun karar yetkisi yok”

Erdoğan’a göre “İstanbul seçimini AK Parti kazandı, İmamoğlu’nun karar yetkisi yok”

HABER MERKEZİ – Kanal İstanbul’a karşı olan İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi hayata geçireceklerini yineleyerek, “Nasıl olduysa İstanbul’da bir büyükşehir belediye başkanlığını aldılar ama İstanbul seçimini AK Parti kazandı” dedi ve İmamoğlu’nun karar yetkisi olmadığını savundu.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi üzerinden projeye karşı olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Kanal İstanbul’u hayata geçireceklerini ve bunu nasıl yapacaklarını anlatan Erdoğan, İstanbul’da büyükşehir başkanlığını kaybetseler de seçimin kazananının kendileri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Nasıl olduysa İstanbul’da bir büyükşehir belediye başkanlığını aldılar ama İstanbul seçimini AK Parti kazandı çünkü meclis kahir ekseriyetiyle Cumhur İttifakı’nda, bunu iyi anlamamız lazım” dedi ve İmamoğlu’na şöyle seslendi:

“Çıkmış ‘İstanbul’a böyle bir kanal gereksiz’ diyor. Bunun kararını verme yetkisi sana ait değil. Biz bunun kararını verdik. Senin böyle bir yetkin yok, bu İBB Meclisi’ne aittir. Adımlarımızı attık atıyoruz, yola kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Biz bu işi yapacağız. Kurumların görevi, devletin adlığı karara uygun şekilde kendi sorumluluk alanlarında üzerlerine düşeni yapmaktır. Görevini ihmal eden hesabını millete ve hukuka muhakkak verecektir.”

İmamoğlu projeye karşı

Kanal İstanbul projesine dair dün bir basın açıklaması yapan İmamoğlu, projenin neden iptal edilmesi gerektiğini anlatmıştı.

“Geleceğimiz için büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız” diyen İmamoğlu, Kanal İstanbul’un “bir cinayet ve felaket projesi” olduğunu söylemişti.

Dünyanın iklim değişikliğini konuşuyorken ‘akıllı, mantıklı, gerçeklerden uzaklaşmamış hiçbir siyasetçinin bu projenin inşaatını desteklememesi gerektiğini’ belirten İmamoğlu, ÇED raporuna da tepki göstermişti.

Projeyle beraber İstanbul’da depremin şiddetinin artacağına, kentin su kaynaklarının yok olacağına, çevrenin ve tarihin tahrip edileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Ya Kanal ya İstanbul” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Berivan Altan’a sistematik polis tacizi
Sonraki Haber
Yeni partisi için tarih veren Babacan: Kimse yolumuzdan bizi çeviremez