Ana SayfaGüncelSoylu’dan Kanal İstanbul açıklaması: Birileri çatlasa da patlasa da yapacağız

Soylu’dan Kanal İstanbul açıklaması: Birileri çatlasa da patlasa da yapacağız

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birileri çatlasa da patlasa da 2011’de milletimiz karar verdi, Kanal İstanbul’u yapacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş’ta katıldığı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılış töreninde yapılması planlanan ve tepki gösterilen Kanal İstanbul projesine dair açıklamalarda bulundu.

Projeyi hayata geçirmekte kararlı olduklarını belirten Soylu, “Birileri çatlasa da patlasa da 2011’de milletimiz karar verdi, Kanal İstanbul’u yapacağız. 2020’de moralimiz daha güçlü olacak. Daha kuvvetli ve üreten bir Türkiye olacağız” dedi.

Soylu devamla şunları söyledi:

“2023’te Türkiye, bugün olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da stratejik bir güç olacak inşallah. 7 başlı ejderhayla uğraşmamıza rağmen Cenab-ı Allah’ın inayetiyle yolumuza dimdik devam ediyoruz.”

‘Bir yıkım projesi’

Kanal İstanbul Projesi’nin geri dönüşü imkansız ekolojik hasarlara sebebiyet vereceğini ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Ekoloji Birliği geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Bu proje, ekolojik, ekonomik ve siyasi olarak karşı çıkılması ve engellenmesi gereken bir yıkım projesidir” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kanal İstanbul’un ‘bir cinayet ve felaket projesi’ olduğunu belirterek, iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.

Projeyle beraber İstanbul’da depremin şiddetinin artacağına, kentin su kaynaklarının yok olacağına, çevrenin ve tarihin tahrip edileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Ya Kanal ya İstanbul” demişti.


İmamoğlu tek tek anlattı: Kanal İstanbul projesi neden iptal edilmeli?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temelli'den Libya tezkeresi açıklaması
Sonraki Haber
Şiddetli fırtına dolayısıyla İDO'nun bazı, BUDO'nun tüm seferleri iptal