Ana SayfaToplumsal CinsiyetKarakolda kadın avukatı darp eden komisere hapis cezası

Karakolda kadın avukatı darp eden komisere hapis cezası

HABER MERKEZİ – İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde avukat Gül Simge Yılmaz’ı darp edip silah çeken, daha sonra ayrımcı sözler sarf eden komisere hapis ve para cezası verildi.

4 Haziran 2018’de İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şüpheli ifadesine katılmak için giden avukat Gül Simge Yılmaz, karakoldaki komiser tarafından önce darp edilmiş, üzerine silah doğrultulmuş daha sonra da ayrımcı sözlere maruz bırakılmıştı.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada komiser dahil dört polis açığa alınmıştı.

Hazırlanan iddianamede, komiser Gökhan Kızıltepe’nin avukat Yılmaz’a beş defa ‘hafif şiddetle’ vurduğu, bu sırada sopaları komisere götüren polis Emre Andaç’ın da güldüğü belirtilmişti.

İddianamede komiser Kızıltepe’ye ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından altı yıldan sekiz yıl dokuz aya kadar, polis Emre Andaç’a ‘kasten yaralamaya yardım etmek’ suçundan üç aydan sekiz buçuk aya kadar, polis İ.C.’ye de ‘tehdit suçuna yardım etmek’ten bir yıldan iki buçuk yıla kadar hapis istenmişti.

Komisere hapis cezası

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre İstanbul 37’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı.

Mahkeme, komiser Gökhan Kızıltepe’ye takdir indirimiyle iki yıl bir ay hapis ve 8 bin 750 lira adli para cezası verdi.

Polis Emre Andaç’a indirimle 3 bin 125 lira adli para cezası verilirken, polis İ.C. ise beraat etti.

Gerekçeli kararda, “söz konusu davranışların, avukatların kamusal savunma görevlerini kaba davranışlara, şaka bahanesi altında darp fiillerine, sözlü ve fiziki mağduriyete maruz kalmadan yapabilme inancını zedelediğine” dikkat çekildi.

Kararda, özellikle kadın avukatlarda savunma sürecinde aynı şeyleri yaşama tehdidi etkisi oluşturacağı için İstanbul Barosu’nun da eylemden zarar gördüğü belirtilerek “komiserin, avukatları dahi kamera kayıtları önünde darp etmesinin, insan hakları yönünden, yabancılar nezdinde hukuk devleti itibarını zedeleyici olacağı”  kaydedildi.

“Sanık Gökhan Kızıltepe, görüntü kayıtlarının kaydetmediği alandaki avukat Gül Simge Yılmaz’a  ‘Nerelisin? Alevi misin?’ diye sorduğu, avukatın da ‘Hayır’ değilim demesi üzerine, ‘Senin soyunda sopunda bir karışıklık var’ şeklinde aşağılayıcı beyanda bulunarak hakaret suçunu işlediği, sanığın işlediği hakaret suçunun, sanık Gökhan Kızıltepe’nin anormal hareketleriyle uyumlu olduğuna mahkemece vicdani kanaat getirilmiştir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevinde işkence iddiası: El ve ayakları kırılan tutuklular falakaya yatırıldı
Sonraki Haber
Karınca'dan kısasıyla uzunuyla KuirFest seçkisi