Ana SayfaToplumsal CinsiyetSuriyeli kadına günlerce işkence eden İlyas Arık’a 34 yıla kadar hapis istemi

Suriyeli kadına günlerce işkence eden İlyas Arık’a 34 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Urfa’da dini nikahla evli olduğu Suriyeli kadına günlerce işkence yapan İlyas Arık hakkında, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Urfa’da Ekim ayında Suriyeli bir kadın dini nikahla evli olduğu İlyas Arık tarafından bir evde zorla alıkonularak günlerce işkenceye maruz bırakıldı.

Kadın, 7 Ekim’de bulunarak hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Arık ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Arık, hakkında hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Arık’ın 34 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, şiddet sırasında kullanılan zincir, tornavida, pense, anahtar ve sopalar silah olarak kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, kadının işkenceden 15 gün önce kendisini darp eden Arık’ın yanından ayrılarak iş arkadaşının evine gittiği ancak erkeğin 40 günlük bebeklerini kendisine günlerce göstermemesi üzerine evine döndüğü ifade edildi.

İddianamede, Arık’ın şiddet uyguladığı kadının yanında iş arkadaşını ve patronunu cep telefonuyla görüntülü arayarak, “Bakın ben bu kadını dövüp ne hale getirdim” dediği de yer aldı.

Ayrıca iddianamede, tanık olarak dinlenen kadın ve patronun telefonun ekran görüntüsünü alıp polise ihbarda bulunduğu kaydedildi.

İhbar edildiğini anlayan Arık’ın polis ekipleri eve gelmeden darp ettiği kadının zincirlerini sökerek sokağa attığı ve kaçtığına da iddianamede yer verildi.

İddianamede kadının vücudundaki darp izlerinin yaşamını tehlikeye sokacak derecede olduğu, basit tıbbi müdahalelerle tedavi edilemeyeceği ve müştekinin çok sayıda kemiğinin kırık olduğu belirtildi.

Öte yandan hastanede tedavisi tamamlanan kadın ile bebeği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz
Sonraki Haber
Bülent Arınç istifa etti