Ana SayfaGüncel‘Evde kalın’ çağrısı yapan HDP’li Remziye Tosun hakkında soruşturma

‘Evde kalın’ çağrısı yapan HDP’li Remziye Tosun hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Remziye Tosun hakkında, “Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün. Bu yüzden burada sizin için tedbir almıyor” ifadelerini sarf ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, geçtiğimiz gün Diyarbakır’da HDP Gençlik Meclisi’nden bir kişiyle sokak sokak gezerek halka, Corona virüsü salgını nedeniyle “Evde kalın” çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre görüntülerden Kürtçe anons yapan kişi şu ifadeleri kullandı:

“HDP Gençlik Meclis olarak size çağrımızdır. Değerli halkımız, koronavirüs bütün dünyaya yayıldı. Bu virüsü kapanların yayması nedeniyle dünyada çok sayıda insan öldü. Hükümet, halk için tedbir almıyor, aldığı tedbirler eksik ve doyurucu değildir. Bunun için kendimize ve ailemize dikkat etmeliyiz. Kesinlikle dışarı çıkılmamalıdır. Ellerinizi sürekli sabunla yıkayın. Sarılmayın, tokalaşmayın.”

Ancak Tosun ve yanındaki kişinin, “Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün. Bu yüzden burada sizin için tedbir almıyor” diye anons yaptığını iddia eden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li vekil hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Sosyal medyada Tosun hakkında hükümete yakın basın kuruluşları tarafından vekilin bu sözleri söylediği iddiasını savunan haberler paylaşıldı.

Başta HDP’li vekiller olmak üzere pek çok sosyal medya kullanıcısı da bu iddialara karşı, ‘Remziye Tosun yalnız değildir’ diyerek kampanya başlattı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den 'Corona'ya karşı 12 öneri ve yetkililere 'şeffaflık' çağrısı
Sonraki Haber
Portekiz'den 'Corona' süresince mültecilere eşit hak ve hizmet