Ana SayfaGüncelRusya Dışişleri’nden ’93 Harbi’ paylaşımı

Rusya Dışişleri’nden ’93 Harbi’ paylaşımı

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Osmanlı arasındaki ’93 Harbi’ne ilişkin resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Osmanlı arasında gerçekleşen ’93 Harbi’ne ilişkin resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

İdlib’de yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye ve Rusya arasındaki gerilim devam ederken yapılan paylaşım dikkat çekti.

Bulgaristan’ın bağımsızlığını kazandığı hatırlatılan paylaşımda yer alan ifadeler şöyle: “1877-1878 yılında gerçekleşen Rus-Türk savaşının en kritik çarpışmaları Bulgaristan’da yaşandı. Bulgarlar ülkelerinin Osmanlı yönetiminden kurtulmasını ve San Stefano (Ayastefanos) Anlaşması’nın imzalandığı tarihi ‘Ulusal Bağımsızlık Günü’ ve milli bayram ilan etti.”

https://twitter.com/mfa_russia/status/1234859058290712579?s=20

İdlib’de Türk askerlerinin vurulmasından sonraki gün Rusya’nın İstanbul boğazından iki fırkateyni geçmişti. Bu fırkateynlerin isimleri Amiral Makarov ve Amiral Grigorovich’ti.

Basına yansıyan haberlerde “Amiral Makarov”a adını veren Stepan Makarov’un, 93 Harbi’nde Osmanlı donanmasına ilk darbeyi indiren ünlü Rus amiral olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

“Amiral Grigorovich” fırkateynine adını veren Ivan Grigorovich’in de 1911’den 1917 devriminin başlangıcına kadar Rus imparatorluğunun son deniz bakanı, 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı sahillerini bombalayan Rus donanmasının amirali olduğu aktarılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren Bayram Yıldırım'a ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
33 ülkeden 115 film: Tribeca Film Festivali’nin programı açıklandı