Ana SayfaEkoloji“Datça’nın kalbi” Alavara’da yapılaşmanın önü açılıyor

“Datça’nın kalbi” Alavara’da yapılaşmanın önü açılıyor

HABER MERKEZİ – Muğla’da Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü. Karar, bölgedeki doğal hayatı ortadan kaldıracak, yapılaşmanın önünü açıyor. Muğla Çevre Platformu Datça Meclisi karşı kampanya başlattı.

Tamamı Özel Çevre Koruma bölgesi olan Datça Yarımadası’nın, doğal hayatın sürekliliği ve biyolojik çeşitlilik açısından korunması gereken önemli alanlarından biri olan Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü.

Resmi Gazete’de yer alan kararla “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak anılan alanlarda turizm tesis yapılarına yol veriliyor. Ayrıca “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı”nda da madencilik faaliyetlerinin önü açılıyor.

Muğla Çevre Platformu Datça Meclisi, “Datça Yarımadası’nın doğasına gerçekten büyük bir kötülük yapmak için hedef seçmek isteseniz, Alavara’dan daha iyisi olamazdı” diyor.

Bu kararın yarımadanın çok daha geniş bir bölümünü etkileyen olumsuz sonuçları olacağını belirten Meclis, “Alavara doğal sit alanına ilişkin bu karar, bölgenin ekolojik yapısına ciddi boyutlarda zarar vererek, telafi edilmesi imkansız sonuçlar doğuracaktır” diye belirtiyor.

Karara karşı kampanya başlatan Meclis, kararın iptalini istiyor.

Meclis, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanı statüsüne yer verilmeyen, Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Kesin Korunacak Hassas Alan statülerine göre düzenlenmiş yeni bir karar alınarak ilan edilmesini talep ediyoruz” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Suriyeli genç "dur" ihtarına uymadı diye öldürüldü, vuran polis tutuklandı
Sonraki Haber
Diyarbakır Barosu hakkında da soruşturma başlatıldı