Ana SayfaGüncelİbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

HABER MERKEZİ – 323 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek eylemini  sonlandırdı. Yapılan açıklamada konser yasağının kalkması için valilikle yapılan görüşmeden olumlu sonuç beklendiği belirtildi. “Direnişimiz siyasi bir zafere ulaşmıştır, bütün dünyaya duyurduk” denildi. Açıklamanın ardından Gökçek hastaneye kaldırıldı.

323 gündür ölüm orucu eylemini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eylemine son verdi.

Açıklama Grup Yorum üyeleri tarafından Küçükarmutlu’da bulunan Direniş Evi’nde yapıldı.

Yapılan açıklamaya HDP, CHP ve TİP milletvekilleri ile İHD ve TİHV temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Gökçek’in eylemini sonlandırdığı bildirilirken; “Biz Grup Yorum üyeleri olarak bir karar aldık. Direnişimiz siyasi bir zafere ulaşmıştır, bütün dünyaya duyurduk direnişi. Mücadelemiz sürecek. Bugün de bunu bildiriyoruz” denildi.

Halkın Hukuk Bürosu’nun Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliği’ne konser başvurusunda bulunduğu ve bunun olumlu sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

“Gökçek hepinize selam söylüyor. Gözleriyle, inancıyla selamlıyor sizleri. Biz kazandık. Direnmeden hiçbir şey kazanamayız. Korkmuyoruz” denildi.

Açıklamada yaşamını yitiren Helin Bölek de “Helin Türkiye halklarının güçlü sesi oldu. Direnmeye devam edeceğiz” sözleriyle anıldı.

Gökçek hastaneye kaldırıldı

Ölüm orucunu sonlandırması sonrası 323 gündür ölüm orucunda olan Gökçek, hastaneye kaldırıldı. Gökçek Direniş Evi’nden alkışlar eşliğinde çıkarıldı.

Halkın Hukuk Bürosu’nun o anlara dair paylaşımı şöyle:

Helin Bölek ve Mustafa Koçak yaşamını yitirdi

Grup Yorum üyesi, bas gitarist Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yana eylemini Küçük Armutlu’daki ‘Direniş Evi’nde devam ettiriyordu.

Gökçek’in temel taleplerinden biri konser yasaklarının sonlandırılmasıydı. Ayrıca tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi de talepler arasındaydı.

Gökçek’le aynı taleplerle açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Mustafa Koçak da “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde sürdürdüğü ölüm orucu eyleminin 297’nci gününde, 24 Nisan’da yaşamını yitirmişti.

Diğer yandan tutuklu avukatlardan Ebru Timtik 124, Aytaç Ünsal da 93 gündür “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda.




Önceki Haber
Anneler soruyor: Çocuklarımızın mezarından ne istiyorsunuz?
Sonraki Haber
İSİG raporu: Nisan'da 103'ü salgından kaynaklı en az 220 işçi yaşamını yitirdi