Ana SayfaGüncelBahçeli’den vekilliklerin düşürülmesine dair açıklama

Bahçeli’den vekilliklerin düşürülmesine dair açıklama

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, CHP’li Berberoğlu ile HDP’li Farisoğlulları ve Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin “4 Haziran 2020 tarihinde Gazi Meclis ayıklanmıştır” ifadesini kullandı. Ağır suçlamalar yönelttiği CHP’nin hukuki bedel ödeyeceğini de söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, HDP ve CHP’li üç ismin vekilliklerinin düşürülmesini, “Adaletin ve demokrasi ahlakının zorunlu bir gereğidir” sözleriyle savundu.

“TBMM, teröre yardım ve yataklık yapan suçluların sığınacağı yer olamayacaktır. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanların sonu bellidir, bundan da hiç kimse muaf tutulamayacaktır” diyen Bahçeli, sözleri şöyle sürdürdü:

“4 Haziran 2020 tarihinde Gazi Meclis ayıklanmıştır. Sokağa göz kırpan, sokakta gelecek arayan, yeni bir Gezi çıkmazına umut bağlayan, milletimizin huzur ve güvenliğine kast eden kim olursa olsun karşılarında Türk devletinin kudretini bulacaklardır.
“Cumhur İttifakı’nın dış destek ve tesirli muhtemel sokak hareketlerini kaynağında söndürmeye gücü yetecektir. Bekçilerimizi terörle ilişkilendiren, polislerimizi ve askerlerimizi hayasızca isnat eden gafiller sabrımızı test etmemelidir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizi sokağa çekmek istiyorlar” açıklamasına ilişkin ise Bahçeli, “Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, CHP’li yöneticilerin devamlı; ‘Bizi sokağa çekmek istiyorlar’ beyanı sinsi bir hazırlığın, sokaktan iktidar ve ikbal devşirmenin gizli ajandasıdır” dedi.

Bahçeli, Libya krizine de değinerek CHP’nin hukuki bedel ödeyeceğini söyledi:

“Libya’daki haklı, hukuki ve meşru varlığımız dış güçleri rahatsız ettiği gibi, CHP’yi ve ittifak ortaklarını da telaşlandırıp ürkütmektedir. CHP tutsak alınmış, FETÖ-PKK-küresel vampirlerin yörüngesine girmiştir. İnanıyorum ki, emel ve eylem ortaklarıyla birlikte hukuki ve demokratik bedeli de mutlaka ödeyecektir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir’de iş cinayeti: Yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
HDP Kadın Meclisi'nden “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası