Ana SayfaGüncel‘Demokrasi Buluşmaları’: HDP’liler Ulucanlar Cezaevi önünden seslendi

‘Demokrasi Buluşmaları’: HDP’liler Ulucanlar Cezaevi önünden seslendi

HABER MERKEZİ – ‘Demokrasi Buluşmaları’ kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde seslenen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Bütün bu ülkeyi Ulucanlar Cezaevi’ne, Amed Cezaevi’ne çevirmek isteyenlere karşı bizler tıpkı döneminde mücadele edenler gibi mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Başaran, Diyarbakır ve Antep’teki gözaltılara da tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında başlattığı “Demokrasi Buluşmaları”nın ilkini Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde gerçekleştirmek istedi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, polis tarafından izin verilmeyen açıklamaya sadece Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve HDP Meclis Amiri Mahmut Toğrul ve milletvekilleri geçebildi.

Gazetecilere de izin vermeyen polis HDP’li vekillerin ısrarı üzerine sadece iki gazetecinin çekim yapmasına izin verdi.

Burada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, polisin engeline tepki göstererek, “HDP’nin yaptığı her türlü eylem ve etkinlik vali yasaklarına zor gücüne karşı karşıya kalıyor” dedi.

“Kadınlar her alanda mücadele etmeye devam edecek”

Başaran konuşmasında Diyarbakır ve Antep’te kadın hakları savunucuları, gazeteciler ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu onlarca kişinin gözaltına alınmasına da değindi.

“Kadınlar sabah evlerine baskın yapılarak, gözaltına alındılar” diyen Başaran, “Biz biliyoruz ki Kürt kadınları nezdinde kadın mücadelesi hedef alınmıştır. İktidar da bilsin ki kadınlar hiçbir zaman geri adım atmadılar. Bu dönemde özgürlük ve eşitlik mücadelelerinden bir adım geri atmayacaklar. Kadının adı hakkını ortadan kaldırmak isteyen AKP iktidarına karşı kadınlar her alanda mücadele etmeye devam edecek” dedi.

Sözlerine “Bütün bu ülkeyi Ulucanlar Cezaevine, Amed Cezaevi’ne çevirmek isteyenlere karşı bizler tıpkı döneminde mücadele edenler gibi mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek devam eden Başaran, Ulucanlar Cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamada HDP MYK Üyesi Veli Saçılık’ın gözaltına alınmasına da tepki gösterdi

HDP’liler yaptıkları açıklamanın ardından Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünden ayrıldı.




Önceki Haber
Man Adası Davası: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek
Sonraki Haber
Dersim'de 29 bölge yıl sonuna kadar “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi