Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞırnak’ta uzman çavuş bir çocuğa cinsel istismarda bulundu

Şırnak’ta uzman çavuş bir çocuğa cinsel istismarda bulundu

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta bir uzman çavuş, 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulundu, yurttaşlar tarafından yakalandı. Şırnak Baro Başkanı Elçi, tutuklanan failin cezasız kalmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Sosyal medyada da “#susmaşırnak” etiketiyle kampanya başlatıldı.

Şırnak’ta dün akşam saatlerinde 13 yaşındaki kız çocuğu, A.A. isimli bir uzman çavuş tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocuğun bağırmasını duyan çevredeki yurttaşlar tarafından yakalanan AA., polise teslim edildi. O ana ilişkin görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

İstismar vakasını doğrulayan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, “Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. isimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler” açıklamasında bulundu.

Cinsel istismar vakasına ilişkin Şırnak Barosu’ndan da yazılı açıklama yapıldı:

Uzman çavuş tutuklandı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi, istismar vakasına dair yaptığı açıklamada dernek avukatlarının Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptıkları görüşmede fail uzman çavuşun halen gözaltında olduğu bilgisini paylaştı.

Açıklamada, “İHD Şırnak Şubesi olarak, çocuklara karşı işlenen hiçbir suçu kabul etmeyeceğimizi ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz” denildi.

Valilikten açıklama

Bu arada Şırnak Valiliği, 13 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Uzman çavuş A.A.’nın gözaltında olduğu belirtilen açıklama şöyle:

“15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.”

Şırnak’ta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı


‘Susma Şırnak’

Öte yandan Şırnak halkı da kent merkezinde bir araya gelerek istismara tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden de “#susmaşırnak” etiketiyle konuya dikkat çekmek için kampanya başlatıldı. Kampanyaya HDP milletvekilleri de destek verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den salgın raporu: 84 işkence vakası, 93 tutuklama, 14 belediyeye kayyum
Sonraki Haber
Kastamonu'da iş cinayeti: Platformun altında kalan işçi yaşamını yitirdi