Ana SayfaGüncelGergerlioğlu: Bu ceza dünya yargı tarihine geçecek

Gergerlioğlu: Bu ceza dünya yargı tarihine geçecek

HABER MERKEZİ – Hakkında bir haber paylaşımı nedeniyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası onaylanan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bu karar dünya yargı tarihine geçecek kararlardan birisi. Zerre kadar yargısal analiz yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, yayınlanmış bir haberi sosyal medya hesabında paylaştığı için ‘örgüt propaganda yapmak’ iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek için parti binasında dayanışma buluşması gerçekleştirdi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanı sıra HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile insan hakları savunucuları da buluşmada yer aldı.

Türkiye’nin en önemli insan hakları meselelerinden bir olan Kürt sorunuyla ilgili çalışmalar yaptığını söyleyerek konuşmasına başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “Diğer arkadaşlarımıza yapılanların benzeri bugün bana ve diğer vekillere yapılmaya çalışılıyor. Çözüm süreci bitti ama bizim barış umudumuz bitmedi. Çözüm süreci ardından dökülen kanlar, yakılan, yıkılan şehirler sonrasında biz yine barış demeye devam ettik. Bu muktedirlerin yaptığı gibi can almak bizim işimiz değildir” dedi.

‘Dosya okunmamış’

Gergerlioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

Murat Karayılan gazetecilere bir demeç vermişti ‘Devlet isterse barış bir ayda gelir’ diye. Ben bu haberi paylaştım. Savcı da bunu suç kabul etti, hakim onadı ve bana ‘terör örgütü propagandası’ suçuyla 2 buçuk yıl ceza verdiler. Hakim ‘istinafta halledersin’ dedi. Gördüğüm kadarıyla istinaftakiler dosyayı dahi okumamış çünkü içeriğe hakim değiller. Jet hızıyla Yargıtay’a gitti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da dosyaya hakim olmadığı için bir ayda ceza istedi. Bir yıl sonra cezam onandı bire karşı 4 oyla. Bu karar dünya yargı tarihine geçecek kararlardan birisi. Bu kararda zerre kadar yargısal bir analiz yok.

Hem bize hem partimize yönelik yoğun bir imha operasyonu var. Kendimizi savunma şansı verilmiyor. Biz hepimiz mücadele edecek ve sonuna kadar direneceğiz. İkinci bir skandala imza atacaklar. Gare operasyonunda yaşamını yitirenlerin aileleri 2 buçuk yıl boyunca bize geliyordu. İnsan hakları savunucuları bunu gündeme getirdi ama adım atmayan bir devlet anlayışı vardı. Bir şekilde bu insanlar kurtarılabilirdi. Biz ‘barışa bir yol bulunsaydı’ diyoruz ama bize ‘terörist’ diyorlar. Bizim bütün muradımız bir an önce bu topraklara barışın gelmesidir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boğaziçi'nde 'Kabe fotoğrafı' soruşturmasında öğrencilere 3 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Aleyna Çakır'ın ailesini tehdit eden Uygun'un ağabeyi hakkında uzaklaştırma kararı