Ana SayfaDünyaİran’da cumhurbaşkanlığı seçim tarihi belli oldu

İran’da cumhurbaşkanlığı seçim tarihi belli oldu

HABER MERKEZİ – İran Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Cemal Orf, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 18 Haziran 2021 tarihinde yapılacağını duyurdu.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Cemal Orf, ülkede cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarihi açıkladı.

Orf, açıklamasında Anayasa Koruyucuları Konseyi’nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 18 Haziran 2021 tarihinde yapılması yönünde karar aldığını bildirdi.

Covid-19 pandemisinden ağır bir şekilde etkilenen İran’da, salgının seçim tarihini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Orf, “Seçimlerin ertelenmesi yönünde bir görüş bulunmuyor. Pandemi süreci söz konusu, bu nedenle gerekli sağlık protokolleri uygulanarak seçim gerçekleştirilecek” diye yanıt verdi.

DHA’ya konuşan Cemal Orf, seçimlere katılıma ilişkin ise şunları ifade etti: “Bunun o zaman birçok ekonomik, sosyal, siyasi ve etkenlere bağlı olacağını düşünüyorum. Şimdi bir şeyler söylemek için erken. Ama kanaatimce halk en önemli organ olan yürütme organında 4 yıl ya da bazen 8 yıl görev alacak kişileri seçmek için sorumluluk duyar ve sandık başına gelir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Seçime üç ay kala: Trump’ın medya danışmanı istifa etti
Sonraki Haber
Şam'da doğalgaz boru hattında patlama