Ana SayfaÇalışma YaşamıPersonelin ‘Kürtçe konuşması yasaklandı’, AVM müdürü ‘Bizi çekemeyenler var’ dedi

Personelin ‘Kürtçe konuşması yasaklandı’, AVM müdürü ‘Bizi çekemeyenler var’ dedi

HABER MERKEZİ – Cizre’de yeni açılan AVM’de personele müşteriyle Kürtçe konuşma yasağı getirildiği iddia edildi. Gazete Karınca’ya konuşan AVM sahibi iddiayı yalanlarken, AVM müdürü ise “Bizi çekemeyenler var. Bunlar karalama” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 Temmuz günü açılan Cizre Park Alışveriş Merkezi’nde personele Kürtçe konuşma yasağı getirildiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre çalışanlar işletme sahiplerinin müşterilerle Kürtçe konuşmalarını yasakladığını söyledi.

Mağazalarda ses kaydı da yapan kameralar olduğu ve personelin buradan denetlendiği ileri sürüldü.

Ajansın haberine göre bir müşteri, “Neden Kürtçe konuşmuyorsunuz, anladığınız halde neden Türkçe cevap veriyorsunuz?” diye sorduğu mağaza personelinden, “Kürtçe işletme sahipleri tarafından yasaklandı. Konuşursak işimizden oluruz” yanıtı aldı.

Söz konusu mağazanın dünya çapındaki giyim mağazası LC Waikiki olduğu ileri sürüldü.

Ulaştığımız LC Waikiki genel merkezindeki bir yetkili, böylesi bir yasağın olamayacağını öne sürüp şikayet kaydı oluşturduklarını aktardı.

Yetkili 48 saat içinde net bir geri dönüş yapacaklarını bildirdi.

AVM’nin sahibi konuştu

Gazete Karınca’nın ulaştığı Cizre Park AVM’nin sahibi Antep merkezli MRD Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ercan, iddiayı yanıtladı.

Böylesi bir yasaktan haberi olmadığını söyleyen Ercan, “Oranın anadili Kürtçedir. Müşteri hangi dili konuşuyorsa öyle cevap verilmeli. Yoksa hiçbir mağaza orada iş yapamaz. Biz o AVM’yi açtık ve uluslararası ölçekteki firmalara kiraya verdik. Böyle bir yasak olduğuna ihtimal vermiyorum” dedi.

AVM müdürü: Bunlar karalama

Yine Gazete Karınca’ya konuşan Cizre Park AVM Genel Müdürü, Kürtçe konuşma yasağı iddiasına yanıt verdi.

AVM yetkilisi şöyle dedi:

Bizim yatırımcımız da bu Cizre’den. Kendisi bile Kürtçe konuşuyor. AVM’ye gelenlerin yüzde 90’ı Kürtçe konuşuyor. Bunların sohbet etmesini engelleyemeyiz. Bunlar olabilecek şeyler. Çünkü bizi çekemeyenler de var. Rakiplerimiz var, karalamaya çalışıyorlar. Bunlar bizi çok etkilemiyor. (LC Waikiki mağaza sorumlularıyla konuşup konuşmadıkları sorusu üzerine) Onlar da kendi aralarında Kürtçe konuştuklarını, bir yasaklamanın olmadığını söylüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstismara maruz bırakılan çocuğun annesi: Nerede kızımın failleri, nerede adalet?
Sonraki Haber
Çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek hastane raporuna rağmen tahliye edildi