Ana SayfaToplumsal Cinsiyet“Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” diyen Fikriye Öztürk tutuklandı

“Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” diyen Fikriye Öztürk tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana’da kendisini darp eden evli olduğu Hakan Özbek’i özsavunmada bulunarak öldüren Fikriye Özbek tutuklandı.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Fikriye Özbek, 3 Eylül gecesi kendisini şiddete maruz bırakan evli olduğu Hakan Özbek’i öldürmüştü.

“Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti” diyen Fikriye, gözaltına alınmıştı.

Fikriye’nin ifadesinde, Özbek’in kendisine sürekli işkence yaptığını söylediği belirtildi.

Beni sakat olan annem ile tehdit ediyordu. Sürekli alkol kullanıyordu. Psikolojik sorunları olan bir insandı. Planlı şekilde mi yaptı bilmiyorum. Ama gece beni yatağımdan kaldırdı ve tüfeği bana doğrultarak ‘Seni vurup sakat bırakacağım’ dedi. Daha sonra tüfeği bana verdi ve kafasına dayadı. Bana ‘Vur’ dedi. Daha sonra ben geri çekildim. Beni köşeye sıkıştırıp kendi karşısında durdurdu ve elime tüfeği verdi. Tüfeğin ucunu kendi göğsüne doğru dayadı. Tüfeğin ucuna doğru birkaç defa vurdu. En son tüfek patladı ve kendisi yere düştü. Ben olayın şoku ile 155’i aradım. Ve komşuma haber verdim. Kesinlikle eşimi bilerek ve isteyerek öldürmedim. Her şey bir anda gerçekleşti.

Kadın, ifade işlemlerinin ardından Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

‘Fikriye ölmediği için cezalandırılıyor’

Ekmek ve Gül’e konuşan Fikriye’nin avukatlarında Rojda Yıldırım, “Dosya kapsamı, sıcağı sıcağına alınan müvekkilin ifadesi ile tanıkların verdikleri beyanlar bire bir örtüşmektedir. Bu olayın cinayet değil, intihar olduğu çok açıktır” dedi.

Yıldırım, Fikriye’nin adeta ölmediği için cezalandırıldığını söyledi.

Eşi tarafından yıllardır her türlü şiddete maruz kalmış bir kadın, kocasının komplosu ile katil gibi gösterilmek istenmiştir. Müvekkilimle tutuklanmadan önce yapmış olduğumuz görüşmede, kendisinin gözlerinde adeta kurbanlık bir koyunun gözlerindeki korkuyu gördüm. Sürekli kadın cinayetlerinin gündem olduğu bir ülkede, kadının ölmedi diye cezalandırılması ve meşru müdafaa hakkının kabul edilmemesi benim ve aslında tüm kadınların vicdanını yaralamaktadır.

Bizce iç hukuk normu halinde gelen AİHS’in 5. maddesinde belirtilen tutuklanma şartları oluşmamıştır. Tutuklanmaya gerekçe olarak delillerin toplanmaması gösterilmiştir. İlerleyen aşamalarda müvekkilimin serbest bırakılacağını ve beraat edeceğini düşünüyoruz. Bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Hiçbir kız kardeşimizi yalnız bırakmayacağız’

Kadının avukatlarından Adana Kadın Platformu üyesi Sevil Aracı Bek de “Fikriye, çok açıktır ki olayın faili değil mağdurudur. Kadınları şiddet karşısında çaresiz bırakanlar, gerekli önlem ve tedbirleri almayanlar, şiddeti önlemeyenler bu ölümün de sorumlusudur. Fikriye sıkışıp kaldığı şiddet sarmalından canını son anda kurtarabilmiştir. Bizler hem Fikriye’nin yanında olmaya hem de onunla birlikte adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Hiçbir kız kardeşimizi yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutukluların gözünden özgürlük tanımı: 'Özgürlüğün Sesi'
Sonraki Haber
Oyuncu Birol Ünel hayatını kaybetti