Ana SayfaEkolojiİşkencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı direniş

İşkencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı direniş

HABER MERKEZİ – Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne taş ocağı açmak isteyen Cengiz İnşaat, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek vadiye jandarma eşliğinde iş makinelerini soktu, halk önüne geçti. Direnişe katılan HDP Milletvekili Murat Çepni, “Bu katliama izin vermeyeceğiz” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın açmak istediği taş ocağına karşı yurttaşların direnişi devam ediyor.

Pandemi gerekçesiyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen şirket, vadiye jandarma eşliğinde iş makinelerini soktu.

Taş ocağına karşı 1 aydan beri direnen yöre halkı, tüm engellemelere rağmen patika yollardan bölgeye ulaştı ve iş makinelerinin üzerine çıkarak, çalışmaları durdurmayı başardı.

Yurttaşlar “Hiçbir para insan yaşamından değerli değildir, vadimizi terk edin” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Köylülerin direnişi sonrası bölgeye giren iş makinaları geri çekilmek zorunda kalırken, yurttaşlar şirketin tümüyle alandan çekilmesini istediklerini belirtti.

Bu arada aslen İkizdereli olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilli Murat Çepni de yurttaşlara destek olmak için alana geldi.

Çepni, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu katliama izin vermeyeceğiz” diyerek, direnişin süreceği mesajını verdi:

Dün yurttaşlar iş makinelerini buradan alkışlarla gönderdi. Bugün sokağa çıkma yasaklarından faydalanarak jandarma eşliğinde gelen şirket çalışanları katliama başladı. Yurttaşlar vadiye sokulmuyor. Vadiye giremeyen birçok yurttaş dağlardan yürüyerek vadiye gelmiş ve direnişe başlamış durumda. Tablo ortada, böyle bir vicdansızlık, böyle bir acımasızlık olamaz. Böyle bir doğa ve halk düşmanlığı olamaz. Bunları tarih yazdı ve yazacaktır. Bir müteahhit kâr etsin diye bunca halk ve köy yok edilmeye, eko sistem, doğal yaşam alanları yok edilmeye çalışılıyor. Bu yapılanların hesabı mutlaka sorulacaktır, bu böyle kalmayacaktır. Bu halk bunun hesabını mutlaka sorar. Bu katliama izin vermeyeceğiz, bu süreç kolay bir süreç olmayacak. Dün direndik, bugün de direneceğiz, yarın da direneceğiz.

Öte yandan HDP de resmi Twitter hesabından “Havasına, suyuna, toprağına sahip çıkan İkizdere halkının yanındayız” mesajıyla bir video paylaştı.


Karınca, Mezopotamya Ajansı, Evrensel



Önceki Haber
Babası tarafından Dicle Nehri'ne atılan 3 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Oluç: Tek yol Demokratik Cumhuriyet yolu