Ana SayfaGüncelSendika.org ve Mezopotamya Ajansı’na erişim engeli

Sendika.org ve Mezopotamya Ajansı’na erişim engeli

HABER MERKEZİ – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararıyla Sendika.org ve Mezopotamya Ajansı’na erişim engeli getirildi. 63’üncü kez erişime engellenen Sendika.org için Anayasa Mahkemesi, “ifade özgürlüğü ihlali olduğuna” karar vermişti.

Sendika.org ve Mezopotamya Ajansı’na (MA) erişim engeli getirildi.

5 Aralık 2018’deki 62. engellemeden sonra bir kez daha Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla Sendika.org erişime engellendi.

BTK tarafından verilen kararda “Bu internet sitesi (sendika63.org) hakkında; Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 30/09/2020 tarih ve 2020/5426 D.İş sayılı karara istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır” ifadeleri yer alıyor.

63 kez engellendi

Sendika.org’a ilk erişime engeli 25 Temmuz 2015’te Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından uygulandı.

Partal bugüne kadar 63 kez erişime engellendi.

Sendika.org’un erişim engeli yaptığı başvuruları yerel mahkemeler tarafından reddedilmesinin ardından ilk kez Ekim 2015’te olmak üzere toplamda 17 kez Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapıldı.

Sendika.org’un yaptığı başvuruyu yaklaşık beş yıl sonra karara bağlayan AYM, sitenin bütünüyle erişime engellenmesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar vermişti.

Şubat 2020’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuran portal, şu anda Sendika64.org adresini kullanıyor.

MA’ya da erişim engeli

Mezopotamya Ajansı’nın internet sitesi de erişime engellendi.

BTK tarafından verilen kararda “Bu internet sitesi (mezopotamyaajansi22.com)Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 30/09/2020 tarih ve 2020/5419D.iş sayılı karara istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır” denildi.

Ajansın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltındaki HDP'li siyasetçilerin savcılığa çıkarılması bekleniyor
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 34 milyonu aştı