Ana SayfaDünyaPentagon’dan Türkiye’ye uyarı: DSG ile ateşkese saygı gösterin

Pentagon’dan Türkiye’ye uyarı: DSG ile ateşkese saygı gösterin

HABER MERKEZİ – Türkiye destekli silahlı örgütlerin, Kuzey Doğu Suriye’ye dönük son dönemlerde artan saldırıları ve olası operasyon sinyallerine karşı açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı, Ankara’yı 2019’da sağlanan ateşkese saygı duymaya çağırdı. DSG’nin koalisyonun ana ortağı olduğunu vurgulayan Pentagon, olası bir harekatın bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceği ve IŞİD’le mücadeleyi sekteye uğratacağı uyarısında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son bir haftadır Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük verdiği operasyon sinyalleri ve Ayn İsa hattındaki askeri hareketliliğin ardından ABD’den uyarı geldi.

Geçen hafta Türkiye destekli silahlı grupların Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki Ayn İsa’ya bağlı köylere ağır silahlarla yapılan saldırıyla birlikte yükselen tansiyon üzerine açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’yi 9 Ekim 2019’da Kuzey Suriye’ye düzenlediği “Barış Pınarı” harekatı sonrası DSG ile sağlanan ateşkese saygı göstermeye çağırdı.

‘Kazanımları tehlikeye atar’ 

K24’ün İngilizce servisinde yer alan habere göre, Pentagon Sözcüsü Komutan Jessica L. McNulty, “Türkiye’yi Başkan Yardımcısı Pence ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında müzakere edilen ve Kuzeydoğu Suriye’deki aktif askeri operasyonları durdurmayı taahhüt eden ABD-Türkiye ortak anlaşmasına uymasını bekliyoruz” dedi.

McNulty ayrıca, DSG’nin ABD liderliğindeki IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun ana ortağı olduğunu, olası bir saldırının IŞİD’e karşı mücadelede olumsuz etki yaratacağını vurguladı.

McNulty, “Yeni bir saldırı IŞİD’i yenilgiye uğratma operasyonu sonucu elde edilen kazanımları tehlikeye atacak. Bölgede istikrarsızlığın artmasına ve kan dökülmesine yol açacaktır” uyarısı yaptı.

Saldırılar tırmanış gösterdi

Geçen hafta 23 Ekim günü Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar, Ayn İsa bölgesine havan topları ve ağır silahlarla saldırmış, saldırıda sivil yerleşim yerleri zarar görmüştü.

Saldırıdan sonraki gün Erdoğan yaptığı açıklamada DSG’yi hedef almış ve “Sınırımızda terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz” diyerek Şam yönetimi ve Rusya’yı harekete geçmeye çağırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin ve Adana'da ev baskınları: Gözaltılar var
Sonraki Haber
13 yaşındaki Hatice’yi öldürüp 8 yıl sonra tutuklanan Veli Koçer'e ağırlaştırılmış müebbet