Ana SayfaGüncel72 saat süre tanınan Spotify lisans başvurusu yaptı

72 saat süre tanınan Spotify lisans başvurusu yaptı

HABER MERKEZİ – RTÜK’ün lisanslama süreci başlatmaması halinde erişim engeli getireceğini duyurduğu müzik platformu Spotify, müracaatını yaparak hazırlıklara başlama kararı aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify, FOXplay, PaylasFM ve MedyaportTV adlı yayın kuruluşlarına lisans başvurusu yapmaları için 12 Ekim’de ihtarname göndermiş, 72 saat süre tanımıştı.

Aksi halde RTÜK’ün sulh ceza hakiminden söz konusu yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesini talep edeceği duyurulmuştu.

Gelişmeler üzerine söz konusu yayın kuruluşlarından dünya çapında en yaygın kullanılan müzik platformlarından Spotify gerekli başvuruları yaptı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada mevzuat gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify’ın yasal süre içerisinde müracaatını yaptığı ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıkların başladığı kaydedildi.

RTÜK’ün açıklamasında şöyle denildi:

Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloğa açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir.

Facebook reddetmişti

Türkiye’de 1 Ekim’de de yeni sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girmişti.

Sansür endişesiyle tartışmalara neden olan yasa, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan Türkiye dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma şartı koşuyor. Aksi takdirde aşamalı olarak söz konusu platformlara erişim engeli getirilmesi planlanıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook’un Türkiye’de temsilcilik açmama kararı aldığı ortaya çıkmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci İshak Yasul’a 10 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Uzaklaştırma kararı korumadı: Suat Aksoy, Hatice Tusu'yu öldürdü