Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnkara’da Gülçimen Aspava çalışanlarından LGBTİ+’lara yönelik saldırı

Ankara’da Gülçimen Aspava çalışanlarından LGBTİ+’lara yönelik saldırı

HABER MERKEZİ – Ankara’daki Gülçimen Aspava’da çalışan kuryeler, LGBTİ+ beş kişiye, sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Ankara’da Esat Caddesi üzerinde bulunan Gülçimen Aspava’da kurye olarak çalışan kişiler, yoldan geçen LGBTİ+’lara yönelik homofobik saldırıda bulundu.

Pembe Hayat’ta yer alan habere göre saldırı şöyle gerçekleşti:

Şubenin iki motorlu kurye çalışanı Esat Caddesi üzerinde yürüyen, içlerinde trans ve na-ikili bireylerin de bulunduğu gruba sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Yaşanan olayın ardından şikayette bulunmak üzere kurye çalışanlarının bağlı bulundukları şubeye giden kişiler, şube çalışanları tarafından linç girişimine maruz bırakıldı ve bu girişim müşterilerin varlığı tarafından engellendi.

Ardından mekandan çıkan saldırıya maruz bırakılan grup, bu kez de aynı mekanda çalışan farklı üç kurye tarafından takip edildi.

Ara sokakta homofobik söylemlerle koşarak yanlarına yaklaşan saldırganlar gruba fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonrası LGBTİ+ ‘lardan bir kısmı hastanede tedavi görüp darp raporu aldı.

Saldırıya maruz bırakılan kişiler, savcılığa başvurmayı düşündüklerini söyledi.

Ayrıca aynı mekanın kuryelerinin bu olaydan bir saat sonra lezbiyen bir kadına transfobik söylemlerde bulunduğu da belirtildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, “Burada olmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Dernek olarak saldırıya uğrayan kişilerin yanında olduğumuzu ve olayın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Yıllardır başta Esat Caddesi olmak üzere Ankara’nın her yerinde insanca yaşamaya çalışan LGBTİ+ların var olma mücadelesi böyle saldırılarla yıldırılamayacaktır. Biz translar, travestiler, dönmeler ve ibneler her zaman buradaydık, burada olmaya da devam edeceğiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayhan Bilgen’in eleştirilerinden ne anlamalı?
Sonraki Haber
76 yaşındaki Melek Bulut evinde öldürüldü