Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek’i yaralayan Ozan Çeltik’in hapis cezası onandı

Berfin Özek’i yaralayan Ozan Çeltik’in hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Berfin Özek’e kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik hakkında verilen 13 yıl 6 ay hapis cezası onandı. Özek’in avukatı Mehtap Sert, kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek’e asitle saldırarak yaralayan Casim Ozan Çeltik’e “kasten yaralama” suçundan 12 yıl, “yanıcı madde temin etmek” suçundan ise 18 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, 13 yıl 6 hapis cezası kararının gerekçesinde ise, “kasten öldürme saiki ile hareket ettiğine yönelik kesin ve somut bir delile ulaşılamadığı” iddiasında bulunmuştu.

Bunun üzerine karar İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istinafa taşındı.

Başsavcılık, “Eksik inceleme sonucu verilen İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/200 Esas ve 2020/7 Karar sayılı ilamının sanık Casim Ozan Çeltik aleyhine istinafen kaldırılması arz olunur” talebinde bulundu.

Özek’in avukatı Mehtap Sert de, karara karşı Şubat ayında Adana Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Sert, sanığın saldırıyı planladığını ve “kasten öldürme” suçunu işlediğini belirterek, başsavcılığın hukuki değerlendirmesi çerçevesinde sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da “kasten öldürme suçunun tasarlayarak, canavarca hisle işlediğine” gerekçesiyle kararı istinafa taşıdı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre bu süre zarfında Özek, sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçerken, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 13’üncü Ceza Dairesi 23 Eylül’de itiraz başvurularını karara bağladı.

Mahkeme, Özek’in anne ve babasının şikayet başvurusunu, Özek’in 18 yaşından büyük olduğu gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekilinin “kasten öldürme suçunun tasarlayarak, canavarca hisle İşlediği” yönündeki itirazını da esastan reddine karar verdi.

Vekillerin Özek’in ailesi üzerinde yaptığı başvuruyu dikkate almayan mahkeme, vekillerin kanun yoluna başvuru hakkı bulunmadığını belirterek, başvuruları “sıfat yokluğu” nedeniyle reddetti.

Mahkeme, yerel mahkemenin Çeltik hakkında verdiği toplam 13 yıl 6 hapis cezasını onadı.

Karara tepki gösteren Özek’in avukatı Mehtap Sert, müvekkilinin yaşadığı psikolojik baskıdan ötürü şikayetinden vazgeçtiğini, kendilerini azletmesi nedeniyle Özek’in anne ve babasının şikayetiyle başvuru yaptıklarını aktardı.

Sert, “Berfin Özek baskı altında şikayetten vazgeçtiğini belirterek, bize tekrardan vekalet verip, şikayetçi olduğunu belirtmiştir. İstinaf başvurularımızı yenileyerek, temyizde değerlendirmek üzere Yargıtay’a başvuracağız” dedi.

Ne olmuştu?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak 2019’da ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, tutuklanan Çeltik’in İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlanılmıştı.

Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu’nun davanın üçüncü duruşması öncesi raporunu tamamlamıştı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtilmişti.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert, bu raporu “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” şeklinde değerlendirmişti.

Davanın 7 Ocak 2020’de görülen karar duruşmasında Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Berfin Özek ise karar sonrasında yaptığı açıklamada, “Verilen ceza çok kısa bir süre, benim acılarıma eş değer mi? Sorarım size, benim acılarıma eş değer mi? O kadar kıvrandım, gözlerim görmüyor, yemek yiyemiyor, nefes alamıyordum. Hatta konuşamıyordum. Davanın peşini bırakmayacağım. Eski güzelliğimi bana verebilecekler mi? Hayır. Gözlerim gitti, gözlerim görmüyor. Bir gözüm yüzde 30 görüyor. Bulanık görüyorum, kitap okuyamıyorum, uzağı seçemiyorum” demişti.

Bu yılın Nisan ayında Özek dilekçe vererek Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetini geri almıştı. 11 Nisan’da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “O orada dört duvar arasındayken benim içim rahat değil. Sayfalarca mektup yazdık birbirimize. Ben hakkımı helal ettim ona. Onu çok seviyorum, o da beni çok seviyor” ifadelerini kullanmıştı.

Özek Eylül ayında yeni bir açıklama yaparak, Çeltik hakkındaki şikayetinden vazgeçmesinin ‘yanlış ve sağlıksız olduğunu anladığını’ söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emine Şenyaşar: Sizin adaletiniz bu mu?
Sonraki Haber
Aydın ve Mersin'de kadın cinayetleri