Ana SayfaDünyaKüba Komünist Partisi’nin Genel Sekreteri Raul Castro görevini bırakıyor

Küba Komünist Partisi’nin Genel Sekreteri Raul Castro görevini bırakıyor

HABER MERKEZİ – Raul Castro parti kongresinde yaptığı açıklama ile 2011’den bu yana yürüttüğü Küba Komünist Partisi Genel Sekreterliği (1. Sekreterlik) görevini bıraktığını açıkladı.

İktidardaki Komünist Partisi’nin lideri olan 89 yaşındaki Raul Castro’nun görevi devredeceğini açıklaması ile Castro ailesinin Küba’da iktidar kademelerinde geçen 60 yıllık dönemi sona eriyor.

Başkent Havana’da yapılan parti kongresinin dünkü ilk gün oturumunda konuşan Castro, liderlik görevini, “tutkulu ve anti emperyalist bir ruhla dolu” olan daha genç bir nesle bırakacağını açıkladı.

Castro, “Yoldaşlarımın gücüne, örnek kişiliklerine ve kavrayışlarına büyük güven duyuyorum” dedi.

Raul Castro’nun yerine Küba Komünist Partisi’nin 1. sekreteri olarak geçecek kişi, dört günlük kongre sonucu yapılacak seçimde belirlenecek.

Castro, parti 1. sekreterliği için kimseyi işaret etmezken, 2019 yılında devlet başkanı olan Miguel Díaz-Canel’in parti lideri olarak seçilmesi bekleniyor.

Devrimin komutanlarındandı

Küba devrimin lideri Fidel Castro’nun 2008’de hastalığı nedeniyle görevi bırakmasından sonra devlet başkanı olan Raul Kastro, 2011 yılında da ağabeyi Fidel Kastro’nun yerine parti genel sekreterliği görevine getirilmişti.

Raul Castro, 1959 yılında gerçekleşen Küba devrimi sırasında  Fidel Castro’nun yanındaki komutanlardan biriydi.

Devremin lideri Fidel Castro 2016 yılında yaşamını yitirmişti.




Önceki Haber
Oyuncu Helen McCrory hayatını kaybetti
Sonraki Haber
30 yıllık tutuklunun tahliyesi 'iyi halli değil' denilerek engellendi