Ana SayfaGüncelGazeteci Hakkı Boltan’a aynı suçlamalarla ikinci soruşturma

Gazeteci Hakkı Boltan’a aynı suçlamalarla ikinci soruşturma

HABER MERKEZİ – Gözaltındaki gazeteci Hakkı Boltan, daha önce soruşturma konusu olan sosyal medya paylaşımları ve basın mensubu olarak takip ettiği DTK çalışmaları ile suçlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişi arasında bulunan gazeteci Hakkı Boltan’ın İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri sona erdi.

“Örgüt adına eylem ve etkinliklere katılma” iddiasıyla suçlanan Boltan’ın, bugün diğer kişilerle birlikte Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Boltan’a, DTK’ye yönelik yürütülen operasyon kapsamında el konulan materyallerde “2017 delege listesinde” isminin yer aldığı ifade tutanağı soruldu.

Boltan, gazeteci olduğunu vurguladı ve bu kapsamda DTK’nin eylem ve etkinliklerini takip ettiği yanıtını verdi.

2016 yılında yapılan bir basın açıklamasında atılan sloganların sorulduğu Boltan, haber takibi için açıklamaya katıldığını söyledi.

Boltan’a, 2016 yılında Cizre’deki sokağa çıkma yasakları döneminde haber takibi yaptığı sırada mahsur kaldığı binanın bodrum katında öldürülen Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’ın ölümünün 3’üncü yıl dönümünde mezarı başında yapılan anmada çektiği fotoğrafı, Mazlum Doğan’ın babası Kazım Doğan’ın yaşamını yitirdiği ve buna ilişkin yaptığı başsağlığı, Mazlum Erenci’nin mezarı başında çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşması da soruldu.

Hakkı Boltan, bu suçlamalar ilişkin daha önce ifade verdiğini belirterek, “Bu paylaşımlar ile ilgili daha önce ifade vermiştim, soruşturması devam etmektedir. Oradaki ifademde de belirttiğimi üzere Mazlum ve Rohat gazetecilik yapmaları sebebiyle tanıdığım kişilerdir, paylaşma sebebim budur” dedi.

19 Şubat’ta da gözaltına alınan gazeteci Hakkı Boltan’a benzer suçlamalar yöneltilmişti. Boltan ‘adli kontrol’le serbest bırakılmıştı.


Diyarbakır’da ev baskınları: Gazeteci ve siyasetçiler gözaltında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da iki çocuğuna cinsel istismarda bulunan erkeğe 35 yıl hapis
Sonraki Haber
Sosin Küçükgüven'i öldüren uzman çavuşa 'iyi hal' ve 'tahrik' indirimi