Ana SayfaGüncelGençlik örgütlerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

Gençlik örgütlerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – Gençlik örgütlerinin 15 Kasım’da ilan edecekleri “Birleşik Gençlik Meclisi” öncesi İstanbul Kadıköy’de yapmak istedikleri açıklamaya müdahale eden polis, en az 40 kişi darp ederek gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç), “Birleşik Gençlik Meclisi”nin ilanı öncesi İstanbul Kadıköy’de bir araya gelerek, “Birlikte Yürüyoruz” kampanyasının startını vermek için basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Ancak polis, açıklama sırasında devrimcilerin fotoğrafları taşındığı gerekçesiyle gençlere müdahale etti.

Müdahalede çok sayıda en az 40 gencin darp edilerek gözaltına alındığı bildirildi.

Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelen gençlik örgütlerine HDP Milletvekili Musa Piroğlu da destek veriyordu.

Ayrıca haber takibi yapan gazeteci Fatoş Erdoğan da polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü, bir süre sonra ise serbest bırakıldı.

Yapılmak istenen basın açıklaması HDP Gençlik Meclisi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Açıklamada, “Birbirini besleyen ve güçlendiren bir hattın inşasının, omuz omuza yürüttüğümüz birleşik mücadeleyi yükseltmenin bu sorumluluğa yanıt olacağını görerek, gençliğin birleşik mücadelesini büyütmek ve birlikte mücadele yürütmeyi önümüze hedef olarak koyuyoruz” deniliyor.

Gençlere çağrıda da şu çağrıda bulunuluyor: “Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anayasa referandumu: Şili'de halklar sandık başında
Sonraki Haber
HDP Doğubayazıt ilçe eşbaşkanları serbest