Ana SayfaEkolojiMetetoroloji’den yedi il için ‘turuncu’ uyarı

Metetoroloji’den yedi il için ‘turuncu’ uyarı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji, Perşembe sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’de gök gürültülü sağanak beklendiğini belirterek, yedi il için ‘turuncu’ uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı kesimlerinin 8 Ekim Perşembe sabah saatlerinden itibaren iki gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmininde bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere yer verilen açıklamalarda, şunlar kaydedildi:

Marmara’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat: Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa’nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuzey Ege’de yerel dolu yağışı ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat: Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kütahya ve Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzey ve doğu (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bayındır, Kemalpaşa, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Türkiye İçin Uyarı Durumu” tablosunda ise Balıkesir, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve İstanbul için ‘turuncu’ kodlu uyarı yayımladı.

‘Turuncu’ uyarı ne anlama geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgide şöyle deniyor: “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.”


Meteoroloji: Batı bölgeleri yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek




Önceki Haber
Gazeteci Ayşegül Doğan’ın 15 yıla kadar hapsi istendi
Sonraki Haber
Cezaevi 'gömüldü' demişti: Emir'in cenazesi toprağa verildi