Ana SayfaGüncelBarış Atay’a saldırı davasında tutuklu sanık kalmadı

Barış Atay’a saldırı davasında tutuklu sanık kalmadı

HABER MERKEZİ – TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay’ın darp edilmesine ilişkin tutuklu yargılanan üç sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a yönelik saldırıya ilişkin tutuklu yargılanan tüm sanıklar tahliye edildi.

Kartal’daki İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu üç sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Barış Atay ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada beyanı alınan müşteki Atay, saldırıya uğradığı gün bir arkadaşı ile Kadıköy Moda’da bir kafede buluştuklarını, gece yarısından sonra mekandan ayrıldıktan sonra yolda yürürken bir kişinin arkasından boğazına sarılarak küfürler ettiğini ve yumruk attığını söyledi.

Daha sonra diğer iki sanığın da kendisine vurmaları üzerine yere düştüğünü belirten Barış Atay, devamında şunları anlattı:

Ben yerdeyken kapandım. Sanıklar o şekilde tekme ve yumruklarla beni darp etmeye devam ettiler. Çevreden bir şahıs ‘polisi aradım’ deyince sanıklar kaçmaya başladı. Olay kesinlikle yol verme kavgası değildir. Sokak geniş bir sokaktı. Aramızda bir konuşma olmadan sanık Ömür Canpolat bana hakaret edip vurmaya başladı. Ben sanıkları tanımıyorum. Sanıkların beni tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. Ancak bana hakaret ederlerken politik kimliğimi bildiklerini düşünüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim.

Barış Atay’ın avukatı Özgür Urfa, sanıkların olayın başından bu yana gerçeğe aykırı beyanda bulunduklarını vurgulayarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların avukatı ise, suçun ‘örgüt’ kapsamında işlendiği iddiasını kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sputnik’in haberine göre mahkeme, sanıklar Ömür Canpolat, Çağlar Baştan ve Çağrı Hasan Çalışkan’ın tutuklulukta geçirdikleri süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, suçun ‘örgüt faaliyeti’ kapsamında işlenip işlenmediği ile ilgili yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararının kesinleşmiş olması hususlarını dikkate alarak, adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyelerine karar verdi.

Sanıkların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına da karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (solda), TİP Milletvekili Barış Atay

18 yaşındaki İpek Er’in intiharı sonrasında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklanan, ancak bir hafta sonra tahliye edilen uzman çavuş Musa Orhan’ın arkadaşlarıyla mesajlarının ortaya çıkmasının ardından Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik suçlamalarda bulunmuştu.

Atay, Twitter hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Soylu’ya yönelik olarak “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” ifadesini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt veren Bakan Soylu, Atay’a “Senden tam tecavüzcü olur” sözleriyle hakaret etmiş, “dikkat yakalanma” diyerek de hedef göstermişti.

Soylu’nun bu paylaşımından saatler sonra ise Atay, İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramıştı.

Saldırının ardından gözaltına alınan üç kişi, “kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'ya yürümek isteyen maden işçilerine müdahale ve gözaltı
Sonraki Haber
Benzine zam: Litresi 7 lirayı geçti