Ana SayfaGüncelBir çocuğa çalıştığı fabrikada işkence eden erkeğe 3 yıla kadar hapis istemi

Bir çocuğa çalıştığı fabrikada işkence eden erkeğe 3 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da aynı fabrikada çalıştığı 15 yaşındaki çocuğa işkence eden Yücel isimli erkek hakkında 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Kağıthane’de bir fabrikada çalışan 15 yaşındaki çocuğun, aynı işyerindeki Yücel B. tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Erkek, şiddet anını başka birine videoya kaydettirmiş, bunun üzerine çocuğun ailesi durumdan haberdar olmuştu.

Yücel B. ile işkenceyi kahkaha atarak cep telefonu kamerasına kaydeden işyerinin sahibi Bayram Samet K. gözaltına alınmış ancak adli kontrol ile serbest bırakılmışlardı.

Şiddet vakasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Bayram Samet K.’nin olayın yaşandığı işyerinin sahibi olduğu, fail Yücel B.’nin aynı işyerinde kaplama ustası, çocuğun ise çırak olarak çalıştığı anlatıldı.

İddianamede, müracaat tarihinden yaklaşık 3 hafta önce geçerli hiçbir neden yokken Yücel B.’nin çocuğa defalarca tokat attığı, Bayram Samet K.’nin ise darp edilme anlarını görüntüye aldığı, her ne kadar kamera kayıtlarında Bayram Samet K.’nin darp etme görüntüsü yok ise de, ”Evet Yücel abi devam et böyle” diyerek şüpheli Yücel B.’nin, darp etme kararlılığını kuvvetlendirdiği ifade edildi.

Kamera görüntülerine göre çocuğun darp eylemine karşılık vermediği belirtilen iddianamede, tamamen kendisini korumacı bir tavırda olduğu, bu suretle kendisine yönelik darp eylemi açısından beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak durumda olduğu, şüphelilerin darp ederken kahkaha attıkları bu nedenle eylemi ‘canavarca hisle’ gerçekleştirdikleri belirtildi.

İddianamede yer alan ifadelere göre çocuk, Yücel B.’nin darptan 6 ay önce de işaret parmağını tahta kesme makinesi ile kestiğini anlattı.

Bu nedenle Yücel B.’nin ”silahla yaralama” suçundan ayrıca cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Adli Tıp Kurumu raporunda çocukta darp cebir izine rastlanmadığının belirtildiği iddianamede, kamera kayıtlarında eylemlerin sabit olduğu kaydedildi.

İddianamede, Yücel B.’nin ”beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak kişiye karşı canavarca hisle basit yaralama” ve ”beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak kişiye karşı canavarca hisle silahla yaralama” suçlarından 1 yıl 2 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

Bayram Samet K.’nin ”beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak kişiye karşı canavarca hisle basit yaralama” suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği iddianamede, iki kişinin de tutuklanmaları talep edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir Tabip Odası: Kentte salgın kontrolden çıktı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'dan 'reform' değerlendirmesi: Meclis'te elimizi kaldıracağız