Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’dan ‘reform’ değerlendirmesi: Meclis’te elimizi kaldıracağız

Kılıçdaroğlu’dan ‘reform’ değerlendirmesi: Meclis’te elimizi kaldıracağız

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ekonomi ve hukukta yeni reform dönemi başlatıyoruz’ sözlerini hatırlatarak “Ders aldılarsa, eyvallah. Düzeltmek için parlamentoya bir yasa getiriyorlarsa destek vereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomi ve hukukta yeni reform dönemi başlatıyoruz” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Ders aldılarsa, eyvallah. Düzeltmek için parlamentoya bir yasa getiriyorlarsa destek vereceğiz” dedi.

“Eğer ekonomide veya hukukta bir sorunu çözecekseniz ve bu sorunun çözümü milletin hayrına olacaksa, CHP olarak biz Meclis’te elimizi kaldıracağız ve ona ‘evet’ diyeceğiz, engellemeyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Israrla yalnızca söylemde kalan sözler var. Gerçeğe, uygulamaya, yasaya, kararnameye, genelgeye dönüşmüyor. Herkes nasıl çözülecek diye beklenti içinde” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını, sorunları çözecek irade, kapasite, birikim ve liyakatin olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Ama bir kişi ‘Ben her şeyi çözerim. Benim çözmem lazım’ diyorsa o olmaz. Bir devlet, aile şirketi gibi yönetilemez. Devleti yönetmek için bilgiye, birikime, liyakata, yetişmiş insan gücüne, enerji dolu özel sektöre, yaptığı her harcamanın hesabını kamuya veren kamu kuruluşlarına ihtiyacınız var. Devleti yönetenlerin bir sorumluluk anlayışının olması lazım. Devletin bir sorumluluk içinde yönetilmesi lazım. Devleti yönetenler, vatandaşları arasında ayrımcılık yapmazlar. Ayrım yaptıkları andan itibaren bölücülük yapmış olurlar. İnsanların kimliği, inançları, yaşam tarzları üzerinden ayrımcılık olmaz. ‘Bendensen hizmet veririm, benden değilsen hizmet vermem.’ Bu anlayış demokrasilerde de insan haklarında da evrensel değerlerde de olmaz. Bu nedenle ekonomide veya hukukta reform yapacaksan, nasıl yapacağını anlatacaksın. Ekonomide derin mi derin sorunlar var.

“Türkiye’nin sorunlarını çözecek olan en güçlü aktör CHP’dir” diye savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu büyük bir samimiyetle söylüyorum. Sorun var, çözemiyorlar. Çünkü birikimleri, kapasiteleri yok. Çünkü devlette liyakati bitirdiler, liyakatli elemanları yok. Sorunların altında yığılıp kaldılar. Arada bir nefesleri çıkıyor. Biz çözeceğiz ama. Kararlılıkla, inançla çözeceğiz. Bizim çözme konusunda bilgimiz, birikimimiz var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir çocuğa çalıştığı fabrikada işkence eden erkeğe 3 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
Konak ve Güngören'e tahliye