Ana SayfaGüncelGazeteci Müyesser Yıldız tahliye edildi

Gazeteci Müyesser Yıldız tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 11 Haziran’dan bu yana tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 11 Haziran’da gözaltına alınıp tutuklanan Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile ona ordu içerisinden bilgi sağladığı iddia edilen astsubay Erdal Baran ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel’in yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu zincirleme işledikleri gerekçesiyle 6 yıl 3’er aydan 17 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle yargılanan sanıklar duruşma salonunda hazır bulundu.

Gazeteciler ve CHP milletvekilleri de duruşmayı takip etti.

Mahkeme başkanı dosyada suçlama olarak bulunan telefon tapelerini okuyarak Erdal Baran’ın verdiği bilgileri sordu.

Astsubay Erdal Baran, dava dosyasına giren tapelerde istihbarat raporu diye bahsettiği bilgilerin istihbarat raporu olmadığını, kendisini önemli göstermek için öyle dediğini, söylediği pek çok şeyin “kafadan atma” olduğunu ve kendisine herhangi bir istihbarat raporu gelmediğini ifade etti.

Müyesser Yıldız ise mahkeme başkanına hitaben, “Sorularınızla öyle bir hava çizdiniz ki gazeteci sanki öcü, sanki hiçbir dostu olamazmış gibi. E.B. ile sohbetimizin buralara gelmiş olması üzücü. Huzurunuza gelmeme sebep olan, bir iddianame değil, bir intikamnamedir. O yüzden sözlerimin başında bu intikamnameye karşı herhangi bir savunma yapmayacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

Ardından yaptıkları faaliyetin gazetecilik olduğunu söyleyen Yıldız, “Burada ne var? Hedef belli: ben… İyi de yıllardır görmediğim değerli gazeteci İsmail Dükel’den, hastalığı olan gariban bir astsubaydan ne istersiniz? Doğrudan, ‘Seni alıp içeri atıyoruz’ dense daha insani ve mertçe olur, hukuk da böyle iğfal edilmezdi” dedi.

Savcı her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Müyesser Yıldız’ın tahliyesine, astsubay Baran’ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ege'de mültecileri taşıyan tekne battı
Sonraki Haber
2021 LGS'nin tarihi belli oldu