Ana SayfaGüncelİstanbul’da ev baskınları: 19 gözaltı

İstanbul’da ev baskınları: 19 gözaltı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında aralarında gazeteciler ile Şişli Belediye Başkan Yardımcısı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu arada HDK Genel Merkezi’ne binada kimse yokken baskın yapıldığı öğrenildi.

İstanbul’da farklı ilçelerde polisler tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gece geç saatlerde başlatılan operasyon kapsamında 28 adrese baskınlar yapıldı.

Yapılan operasyon kapsamında şu ana kadar 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, gazeteciler Davut Uçar ve Kesire Önel’in de olduğu öğrenildi.

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyesi Alaattin Altıntaş, eski HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Erşan Ongulu, Mehmet Karadağ, Muhsin Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Hüsnü Taş ile derneğin yöneticileri Muhlis Bozdemir, Nazım Adıgüzel, Yusuf Çelik ve Emine Kaya’nın da gözaltında olduğu bilgisi var.

Gözaltına alınan isimler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, Anadolu Ajansı operasyonun “PKK’nin şehir yapılanmasına yönelik” olduğu iddiasında bulundu.

Gazeteci Uçar serbest bırakıldı

Bu arada gözaltına alınan gazetecilerden Davut Uçar, emniyet işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı.

“Örgüt üyesi olmak” iddiası ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Uçar, İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadesinin ardından, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Polis kimse yokken HDK binası aramış

Öte yandan gece saatlerinde yapılan operasyon kapsamında Beyoğlu’nda bulunan HDK Genel Merkezi’ne de baskın yapıldığı öğrenildi.

Polis baskını sırasında binada kimsenin olmadığı ve polisin HDK yetkililerine bilgi vermediği belirtildi.

Binanın kapısını kırarak içeri giren polis, bütün dijital materyaller ile bazı kitap ve pankartlara el koydu. Tüm eşyaların ise dağıtıldığı görüldü.

Bu arada HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu ve HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de binadan nelerin alındığına ilişkin incelemelerde bulundu.


Karınca, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 4 Aralık’ta
Sonraki Haber
Covid-19 krizi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini 1950'li yıllara götürüyor