Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’nın yeni başkanından ilk açıklama

Merkez Bankası’nın yeni başkanından ilk açıklama

HABER MERKEZİ – Murat Uysal’ın görevden alınmasının ardından Merkez Bankası’nın başına getirilen Naci Ağbal’dan ilk açıklama geldi.

Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Naci Ağbal, 19 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentilerin gözden geçirileceğini söyledi.

“Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecek” mesajı da veren Ağbal, yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır.

Ekonomi yönetiminde değişim

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı görevinden almıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Uysal’ın yerine ise Naci Ağbal atanmıştı.

Son 16 ay içinde görevden alınan ikinci Merkez Bankası başkanı olan Uysal’ın görevden alınması ile ilgili Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, bu adımın “döviz kurundaki hızlı artış” ile ilgili olduğunu söylemişti.

Eski Maliye Bakanı Ağbal, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapıyordu.

Ağbal’ın bu göreve atanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine ise İbrahim Şenel atanmıştı.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğine, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi getirilmişti.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da sağlık sebepleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla istifasını duyuran Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam etmeme kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

  Murat Uysal'ın görevden alınması 'dövizle ilgili'
  Bakan Albayrak istifa ettiğini açıkladı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre'de ev baskınları
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.